Julens första dödsoffer

NYHETER

Småbarnspappa låg livlös i diket

1 av 4 | Foto: SUNDSVALL En 47-årig småbarnspappa avled efter en olycka på E 4:an vid Sundsvall i går. Han kom av okänd anledning över på fel sida av vägen och fortsatte.

En 47-årig småbarnspappa blev jultrafikens första dödsoffer.

Vittnen hittade honom utanför bilen – livlös i ett vattenfyllt dike.

Några timmar senare var han död.

Två personer avled och fem personer skadades allvarligt i trafikolyckor runtom i landet i går.

Den 47-årige småbarnspappan var ensam i sin minibuss när han vid 11-tiden i går tappade kontrollen över fordonet. Han kom över på fel sida av E 4:an vid Sundsvall och kanade ett 20-tal meter innan det tog stopp i ett dike.

Huvudet i ett dike

Två bilförare som sett olyckan var snabbt på plats för att hjälpa mannen. De hittade honom utanför bilen med huvudet i ett vattenfyllt dike.

– Vi lyfte upp hans huvud ovanför vattenytan och sedan tog det bara ett par minuter tills ambulansen var på plats, säger det ena vittnet till Sundsvalls Tidning.

Avled på sjukhuset

Mannen fördes till Sundsvalls sjukhus med svåra skador. Läkare kämpade hela dagen för att rädda hans liv men i går kväll avled småbarnspappan av sina skador.

– Vi vet fortfarande inte vad som kan ha orsakat olyckan, säger Sven-Olof Gustavsson, förundersökningsledare vid Sundsvallspolisen.

Strax före fem i går kväll inträffade ytterligare en dödsolycka. En 62-årig lastbilschaufför körde in i ett vägarbete och sedan ner i ett dike på riksväg 70 vid Broddbo utanför Sala.

– Han har av någon outgrundlig anledning kört rakt in i en betongsugga. På vägen kolliderade han med en lätt lastbil, säger Roger Götheden, vakthavande befäl vid polisen i Västmanland.

Krossade personbil

Mannen var mycket illa fastklämd när räddningstjänsten kom till platsen. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Delar av lastbilens släp välte i kollisionen och krossade en personbil. Föraren i personbilen klarade sig mirakulöst utan skador. Även föraren i den lätta lastbilen klarade sig oskadd.