Knockade och kremerade kollega

NYHETER

Begravnings- entreprenörerna misstänks för det "perfekta mordet"

Två tyska begravningsentreprenörer misstänks ha knockat en tredje och sedan bränt honom levande i en krematorieugn.

Dådet beskrivs som vad som kunde ha varit ”det perfekta mordet”.

För tre år sedan sålde Erich Winkler, en begravningsentreprenör i småstaden Erlangen i Bayern, sin affärsverksamhet till konkurrenten Michael Schmidt. Herrarna blev oense när Schmidt plötsligt inte kunde skaka fram köpeskillingen, och man stämde möte för att diskutera situationen.

”Skulle förhandla”

Enligt polisen i Erlangen ska den andre nu misstänkte begravningsentreprenören ha anslutit sig till de första två i en lägenhet för att förhandla. Sedan försvann Erich Winkler.

Den tyske åklagaren menar att han slogs medvetslös, lades i en billig plywoodkista och brändes i en krematorieugn i närheten. Och eftersom de båda mördarna var i rätt bransch kunde de enkelt ta fram ett falskt dödsbevis för det brända liket. Askan spreds för vinden, menar åklagaren.

Levde ensam

Tysk polis har i Michael Schmidts begravningsbyrå hittat kvarlevorna av den man vars namn stod på det falska dödsbeviset, och letar nu i hela Tyskland efter urnan som Winklers aska legat i.

Tidningen Bild kallar historien för ”material för en Hollywoodthriller”. Erich Winkler var skild, levde ensam och beskrevs som en som inte gjorde mycket väsen av sig. Därför trodde mördarna säkert att ingen skulle upptäcka deras nästintill perfekta brott, tror åklagaren.

TT