Han vägrar flytta från ligaledaren

avKarin Östman

NYHETER

Rasmus, 18: Jag känner mig som en del av familjen

Rasmus, 18, tvångsplacerades av socialen hemma hos Original Gangsters tredje högsta chef.

Nu vill socialen att han ska flytta – men Rasmus vägrar.

– Jag känner mig så omtyckt och som en del av familjen, säger han.

Foto: tord westlund
TRIVS Rasmus, 18, placerades av socialen hemma hos Original Gangsters tredje högste chef i Sverige. ”Familjen ställer upp för mig och jag känner mig delaktig”, säger Rasmus.

De tillbringar nästan all tid tillsammans nu, 18-åringen och hans 40-årige fosterpappa. Den unge mannen har praktikplats i 40-åringens glasmästeriföretag och stormtrivs med jobbet.

– Det här är verkligen något jag vill jobba vidare med. Jag vill vara kvar hos familjen, säger Rasmus.

I går kunde Aftonbladet avslöja att familjehemspappan var Original Gangsters tredje högste chef i Sverige.

Kriminellt förflutet

Socialtjänsten visste att 40-åringen hade ett kriminellt förflutet, men kände inte till hans engagemang i det kriminella nätverket OG – vars internationella ledare Dano Acar är efterlyst i Sverige.

Socialtjänsten tvångsomhändertog 18-åringen i december 2007 för att han inte skulle sjunka djupare i kriminalitet. Efter en tid placerades han av socialen i familjen. I tisdags avgick mannen från sin position i OG för att få behålla 18-åringen hos sig.

– Vi har sagt att den här placeringen inte kan fortgå. Vi ser tyvärr inte att det är möjligt med anledning av vad som framkommit. Sedan får vi diskutera vad som ska hända, säger enhetschefen på den aktuella kommunen.

Fått eget rum

18-åringen har fått ett eget rum med öppen spis och datorhörna i familjens välskötta trävilla. Han berättar att fosterpappan har pratat öppet med honom om sin bakgrund.

– Han har hållit stenkoll på mig så att jag inte ska göra något kriminellt. Familjen ställer upp för mig och jag känner tillit och delaktighet, säger Rasmus.