Erika smet från sina kidnappare

NYHETER

7-åringen tuggade sig igenom tejpen

NEW YORK

Medan hennes föräldrar pressades på pengar satt Erika Pratt, 7, ensam och bunden i en mörk källare, utan mat och vatten.

Efter ett dygn lyckades hon fly genom att tugga sig igenom tejpen.

Foto: glada tjejer Efter att ha lyckats fly från de två männen som kidnappade henne, är Erika Pratt, 7, sitt vanliga glada jag. Här pustar hon ut i polisen Donna Dunbars famn utanför sitt hem.

Två män är misstänkta för att ha kidnappat Erika Pratt. De greps tidigt på torsdagen av polisen i sydvästra Philadelphia. Efter det fick båda männen vård för de skrapsår de åsamkades under jakten till fots undan polisen, uppgav myndigheterna.

Erika Pratt klarade sig undan kidnapparna med blotta förskräckelsen och mindre blessyrer. På onsdagen log hon lika brett som vanligt.

- Jag har varit polis i 22 år och har inte ens sett vuxna som hanterat en så hemsk situationen lika bra som Erika, säger inspektör William Colarulo vid polisen i Philadelphia i östra USA.

I måndags kväll drogs Erika in i en bil från en gata utanför sitt hem.

Gripande öde

Dagen efter greps hela USA av hennes öde när FBI gick ut med bilder på två män, Edward Johnson, 29, och James Burns, 23, och bad allmänheten att ringa ett larmnummer om de såg männen.

Men Erika befriade sig själv.

Hon satt bunden med gaffatejp i en källare i ett övergivet hus cirka 20 minuters bilväg från platsen där hon kidnappades, utan mat och dryck.

Då började hon tugga på tejpen.

Hon tuggade.

Och tuggade.

Efter ett dygn blev hon fri, slog upp en dörr och krossade ett fönster och skrek efter hjälp. Barn på gatan hörde hennes skrik och ringde polisen.

Männen försvann

När polisbilarna kom till huset var de två männen, som nu jagas av polis efterlysta för kidnappning och en rad andra brott, försvunna.

Redan 15-20 minuter efter kidnappningen fick Erikas familj via telefon krav på att de skulle betala 150 000 dollar (cirka 1,4 miljoner) om de någonsin ville få se sin dotter levande igen.

- Ett av våra barn togs från oss. Det kändes overkligt och hemskt. Men nu är hon tillbaka och vi tackar Gud för det, säger hennes onkel Joseph Moore jr.

Sitt vanliga jag

- Hon mår bra, hon är precis sitt vanliga jag, samma glada sjuåring som togs ifrån oss.

Erika var lite blyg inför alla kameror i går. Hon tittade in i en filmkamera, log stort och gömde sedan ansiktet mot polisens axel.

Sedan gjorde hon som många andra barn i USA. Började leka med sin nalle utanför husporten.

Susanna Vidlund, Fredrik Virtanen