Nykänens cider stoppas inte - trots misstänkt misshandel

NYHETER

Backstjärnans bild pryder finsk ciderflaska

Backhopparstjärnan Matti Nykänen har i Finland fått en cider uppkallad efter sig. På etiketten finns också hans ansikte. Trots det uppmärksammade fallet av misstänkt misshandel dras cidern inte in från handeln.

Tvärtom – nu blir flaskorna större, skriver Iltasanomas nättidning.

Foto: Matti Nykänen

Backhopparstjärnan Matti Nykänens minst sagt stormiga privatliv har varit förstasidestoff i Finland under en lång tid. Senast uppmärksammades han i ett misshandelsfall, där han misstänks ha attackerat sin fru med en kniv.

Trots detta har cidern av märket Matti inte tagits bort ur butikshyllorna i Finland. Tvärtom, nu ska 0,3-litersflaskan få en storebror på en halv liter.

Den finska distributören Juomatukku försvarar beslutet att inte slopa Matti-cidern.

– Flera har ifrågasatt vår försäljningsmoral. Men det handlar inte om det. Vi kan inte ta ansvar för hans privatliv, säger verkställande direktör Pekka Markula.

Nykänen har under en längre tid kämpat med alkoholproblem. Enligt uppgifter till Iltasanomat har han fått betalt för cidermarknadsföringen i just – cider.

– Efter den senaste uppmärksamheten kring Nykänen har vi fört diskussioner huruvida vi ska slopa cidern. Vi ser ändå inga skäl till detta. Framförallt inte nu när en ny och större flska är på väg, säger Pekka Markula.

TIDIGARE ARTIKLAR:

Dino Stén