Seriemördare misstänks ha gömt kroppsdelar i blomlådor

NYHETER

Polisen i Toronto håller på att nysta upp en makaber mordhärva.

Den 66-årige trädgårdsmästaren Bruce McArthur misstänks ha mördat och styckat sex män.

Han ska sedan ha gömt kvarlevorna i blomkrukor och rabatter hos olika kunder.

1 av 5 | Foto: Chris Donovan / Reuters
Polisen vid Bruce McArthurs hus.

Den 66-årige trädgårdsmästaren Bruce McArthur misstänks hittills för sex mord i Toronto i Kanada, men polisen misstänker att han kan ligga bakom ännu fler.

Utredarna och kriminalteknikerna har gjort makabra fynd på olika adresser där McArthur har arbetat. I rabatter och blomlådor har polisen hittat kroppsdelar som man fått identifiera med hjälp av dna-teknik.

Man misstänker att han gömt undan kvarlevorna när han arbetat hemma hos olika privatpersoner i Toronto.

Misstänks för sex mord

Sedan tidigare har man kunnat koppla tre mord till Bruce McArthur och under en presskonferens i Toronto i dag meddelade polisen att man nu misstänker honom för ytterligare tre mord.

På pressträffen uppgav man att McArthur sannolikt också kommer delges misstanke om ytterligare brott, utöver de sex morden. Man sa dock inte mer detaljerat vad det handlade om.

De nya mordmisstankarna kommer efter kriminaltekniska undersökningar på ytterligare en adress där Bruce McArthur arbetat.

Paret som bor på adressen anlitade 66-åringen för trädgårdsarbete under flera års tid och de berättar för Toronto Star att han placerade ut de meterhöga blomlådorna, där fynden gjordes, för två-tre år sedan.

Greps i januari

De sex offrens gemensamma nämnare är att de är homosexuella män. Bruce McArthur ska, enligt Toronto Star, ha haft en relation med minst en av dem.

66-åringen greps i januari efter att polisen fruktade att en ung mans liv var i fara. Man hade spaning på McArthur när en ung man anlände till hans lägenhet.

Polisen fattade då beslut om att gå in och gripa trädgårdsmästaren. I lägenheten anträffades den unge mannen bunden, men vid liv.

Kan växa ytterligare

Polisen har gått igenom listor över försvunna personer och sökt igenom 30 fastigheter där den misstänkte har arbetat. Man befarar att utredningen kommer att växa ytterligare.

Utredaren Hank Idsinga sa till Toronto Star att man är intresserad av att gräva ut ännu ett ställe. Han specificerade inte vidare vilket ställe det skulle vara.

Polisen har även gått ut i media och vädjat till människor som anlitat McArthur som trädgårdsmästare att höra av sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Toronto