Pedofiler filmade mordet på Pascal, 5

NYHETER

Nya uppgifter avslöjas om tyska pedofilgruppen

Foto: Polisen söker Pascals kvarlevor i ett tre kvadratkilometer stort dagbrott för kolbrytning.

Christa W, 50, ledde de fyra kvinnor och nio män som förgrep sig på Pascal, 5, och filmade övergreppen.

De sålde också pojken och flera andra barn. Nu avslöjas nya detaljer om de tolv i pedofilgruppen som mördade Pascal.

Foto: Pascal var fem år gammal.

En skrubb på några kvadratmeter – utan fönster och i ständigt dunkel – i ett litet, nedgånget ölkafé vid sidan av järnvägen i tyska Saarbrücken-Burbach var centrum för en fruktansvärd handel med barn. Minst tre barn – sannolikt fler – togs regelbundet dit för att utnyttjas av pedofilringen och deras kunder.

Alla kände varandra

De 14 i pedofilringen kände alla varandra. I baren umgicks de och drack. Flera i omgivningen visste att kvinnorna var prostituerade, men ingen av grannarna kunde föreställa sig vad som pågick i skrubben på baksidan.

– Främmande män ringde hela tiden på. De gick in och ut där. Ofta stod också småbarn framför dörren, Men vem kunde ha förstått vad som hände? säger en kvinna som bor i kvarteret till tyska Bild.

Flera av dem erkänner

Sanningen uppdagades först i går. Fram till dess var fallet Pascal rubricerat som ett försvinnande. Nu erkänner dock flera av pedofilerna vad som hände – att Pascal mördades samma dag som han försvann den 30 september 2001.

Övergreppen hade då pågått under lång tid. Barnen togs till baren – som ligger bara några hundra meter från deras hem. Förutom Pascal – då fem år gammal – föll hans sjuårige kamrat och en liten flicka offer för pedofilerna som fotograferade, videofilmade och sålde barnen.

Det var genom de andra barnen som polisen började inse vad som hänt Pascal.

Sjuåringen var 50-åriga Christa W:s fosterson. Hon drev ölkafét Tosca-Klause, arbetade tillsammans med sina väninnor som prostituerad – och ledde pedofilringen. Det insåg inte kommunen – däremot förstod man att något var fel redan före Pascals försvinnande.

Berättade för nya fosterföräldrar

De sociala myndigheterna tog då ifrån Christa fostersonen, eftersom hon misstänktes ha försummat honom. Han flyttade till nya fosterföräldrar i en annan stad – och i slutet av förra året började han berätta för sina nya fosterföräldrar om vad som hänt på ölkaféet Tosa-Klause.

Polisen och åklagaren vill inte ens – som vanligen görs i Tyskland – släppa förnamnet på pojken. Allt man meddelat är att han hålls på säker ort.

Pojkens berättelse gjorde att Christa W, de övriga fyra kvinnorna och nio männen som plågade barnen kunde gripas. Två av de gripna kommer att åtalas för sexuellt utnyttjande av minderårig. De övriga är sju män arbetslösa män i åldrarna 35 till 60 år och fem kvinnorna i åldrarna 38 till 50 år.

”De tolv mördade tillsammans”

Åklagaren stöder sig på flera erkännanden från de misstänkta. Och han är övertygad om att han kan bevisa att de tolv mördade femåringen tillsammans.

Dessutom kommer den socialarbetare som fosterhemsplacerade Pascals kamrat hos Christa W att åtalas.

– Utredningen kan ta flera veckor eller rent av månader, säger åklagaren Raimund Weyand, till tyska Stern.

Pascals kropp har ännu inte hittats. Via erkännandena vet polis och åklagare att liket grävdes ned i ett dagbrott för kolbrytning på andra sidan gränsen till Frankrike.

Likhundar och tekniker

Och på torsdagen fortsatte sökandet. Ett 30-tal franska och tyska poliser arbetar med hjälp av likhundar och tekniker borrar i det frusna dagbrottet för att hundarna ska plocka upp luktspår.

Något bildmaterial har ännu inte hittats och polisen erbjuder amnesti åt alla dem som kan lämna tips om bilder på Pascal. Enligt Stern finns det inte några uppgifter om att Pascals familj ska ha varit inblandad i handeln med barnen.

Mattias Lundell