Jag måste göra om reglerna

NYHETER

Bert vill förhindra tjejernas frånfall

1 av 3 | Foto: Tjejerna blir allt färre! Mia klappar om Ulrika som var den senaste att lämna skolan..

Berts upprördhet över att ännu en tjej rök i veckofinalen gick inte att ta miste på.

Bert vill nu ändra reglerna helt och hållet - till tjejernas fördel.

– Jag fattar inte att tjejerna åker hela tiden, jag kommer att protestera...

Det var en uppgiven Bert som konstaterade att ännu en tjej nu skulle lämna skolan, så det har blivit hög tid för några rejäla regel-ändringar:

– Nu blir det tjej- och killklasser i fortsättningen...

På väg hem diskuterade tjejerna juryn och dess omdömen och de var rörande överens om att de hade varit otroligt negativa.

– Ska de vara så bittra behöver de inte sitta i juryn, då kan de gå hem och titta på TV och leka jury, fnyste Dajana. Väl tillbaka på skolan vankades det champagne och en ledsen Ulrika höll ett tal med gråten i halsen och med tårfyllda ögon.

– Det kommer bli en krater efter dig, sade Mia kramade om henne hårt.

Ovana vistolkare

Men livet går alltid vidare!

För Peter, Mia, Anders och Per hade det blivit dags att bege sig ut på sportlov, närmare bestämt till fjällen.

Medan kvartetten begav sig norrut vankades det visredovisning på skolan. Jerker var först ut och hade valt att tolka Taube på sitt egna sätt, men texten satt inte riktigt. Men att ha ett prasslande papper framför nosen funkade inte alls hos Monica:

– Ni måste lära er texterna, vad är det här?

Näste man till rakning var Dennis som hade valt Bellmans ”Märk ur vår skugga” och han blev uppenbart rörd av sitt egna framförande. Efter bara en vers bröt han ut i gråt men att ha nära till känslorna har aldrig varit någon nackdel i det här yrket. Monica överröste honom med superlativ som ”förtjusande” och ”makalöst”!

Insläppta av Bert

Men dagen var inte på långa vägar slut, eftersom de alla fått en middagsinbjudan till Bert....och hans flipperspel. Det började bra eftersom de blev insläppta, trots att de inte var finklädda som Bert uttryckte det. Men inte nog med middag, de fick dessutom varsin splitterny klocka på man. Med andra ord så tyder det mesta på att Bert innerst inne en riktig mysgubbe som gillar att skämma bort sina skyddslingar?

Utökad speltid

Medan kamraterna spelade flipper för glatta livet hemma hos Bert hade Åre-kvartetten precis anlänt och det tog inte lång tid förrän de alla stod på scenen framför en skrålande skara vintersportfirare. Men det fanns ingen tid till varken repetitioner eller soundcheck,

så det var bara att kliva upp på scen. Men att få igång den här publiken var inga större problem.

Efteråt tog de igen sig backstage och sköljde ner arrangörens beröm med några öl samtidigt som de blev lovade ännu några spelningar.

De jublade lyckligt och gottade sig åt att äntligen få pröva på det riktiga artistlivet?

Anna Bergstrand