Teleoperatören satte stopp – trots ”obegränsad surf”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ahmed Abbas skaffade Tele2s abonnemang ”unlimited” för att få surfa hur mycket han vill.
Men efter en tid stängde telejätten ner abonnemanget.
Orsaken: Han surfar för mycket.
– Jag känner mig blåst. De säger ju att man ska få surfa obegränsat, säger Ahmed.

Ahmed Abbas anser att Tele2 sysslar med falsk marknadsföring.
Foto: Privat
Ahmed Abbas anser att Tele2 sysslar med falsk marknadsföring.

Ahmed Abbas använder sin telefon och surfplatta för att surfa, streama filmer och lyssna på musik. Därför tyckte han att Tele2s abonnemang Unlimited, som ska ha obegränsad surf, passade honom perfekt.

Unlimited är Fast pris-abonnemanget som ger absolut mest data för pengarna. Surfa helt obegränsat med detta abonnemang och slipp leta publika nätverk när du är utanför hemmet. Med det kostnadsfria extra datakortet kan du dela uppkopplingen till bilen, surfplattan eller någon av dina andra prylar.” skriver Tele2 på sin hemsida om abonnemanget som kostar 499 kronor i månaden.

Surfar för mycket - trots obegränsad surf

Allt var frid och fröjd och Ahmed köpte till fler extrakort för att ha uppkoppling på alla sina enheter. Till hans stora förvåning fick han häromdagen ett meddelande från Tele2 där det stod att de skulle byta abonnemangsform till ett annat, med mindre surf.

Orsaken: Han surfar för mycket.

I sms:et skriver Tele2 att tjänsten enligt avtalet ska nyttjas på ett ”sedvanligt sätt” och att Ahmed har en förbrukning som ligger i framkant. Därför kommer de nedgradera honom till ett abonnemang med 30 gigabyte, fast surf.

Enligt Ahmed jämför Tele2 hans surfande med genomsnittsanvändaren som bara använder cirka åtta gigabyte i månaden, vilket inte är rimligt med tanke på vad tjänsten utlovar.

– Jag har ju ett avtal med dem att jag får surfa hur mycket jag vill. Om man bara använder åtta gigabyte så har man inget unlimited-abonnemang för 500 spänn i månaden, säger Ahmed.

”Känner mig blåst”

Tele2 menar är det sällsynt att de säger upp abonnemangen och att de som får sina avtal uppsagda surfar runt 10 gånger mer än andra med samma typ av avtal.

– Unlimited är en generös abonnemangsform som erbjuder kunderna att surfa fritt, inom ramen för eget sedvanligt bruk. För att vi ska kunna erbjuda denna tjänst med god kvalitet till ett konkurrensmässigt pris för de många behöver kunderna nyttja tjänsten på sedvanligt sätt, enligt avtalets villkor, säger Louise Ekman, pressekreterare på Tele2.

Ahmed tycker att Tele2 sysslar med falsk marknadsföring eftersom abonnemanget inte uppfyller det som utlovas.

– Jag känner mig blåst. De säger ju att man ska få surfa obegränsat, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN