Nyheter

Nu är det hon som styr S

Av: 

Pär Karlsson

Erik Nises

NYHETER

Carin Jämtin leder krisarbetet

Carin Jämtin kämpar för att hålla samman partiet.
Carin Jämtin kämpar för att hålla samman partiet.

Juholts stab har inte längre någon kontroll.

Partiet styrs nu från Sveavägen 68 och det är Carin Jämtin som håller i trådarna.

Redan i morse åkte Håkan Juholt direkt till partihögkvarteret på Sveavägen 68 i stället för sitt arbetsrum på riksdagskansliet, där hans egna stab vanligtvis arbetar.

Därifrån åkte han till radiointervjun i P4 och så tillbaks igen. Ungefär samtidigt lämnade kanslichefen Sven-Eric Söder riksdagskansliet och tog sig till 68:an i taxi.

Kämpar för partiet

Hela partiledarstabens ordinarie verksamhet ligger för tillfället nere. Allt arbete utgår för närvarande från högkvarteret där partisekreterare Carin Jämtin nu kämpar för att hålla samman partiet.

Strax innan klockan 16 skickade hon ut en "hälsning" till medlemmarna via Socialdemokraternas hemsida. Enligt uppgift till Aftonbladet gjorde hon det efter att partiet översvämmats av reaktioner och frågor från de egna medlemmarna.

Vad som händer inom partiet är just nu oklart och många motstridiga uppgifter är i svang. Det enda man utgår ifrån är att ämnet för samtliga möten är partiledarens förtroendekris.  

Vid tolvtiden hade Socialdemokraternas riksdagsgrupps styrelse möte. Det är oklart om Juholt själv var närvarande och vad som sades.

Ombudsmännen träffas

Dessutom befinner sig det så kallade "26-manna" i Stockholm sedan flera dagar. Det är förstaombudsmännen från partiets 26 distrikt och de har stor makt inom rörelsen. Enligt uppgift var deras möte planerat sedan länge men dagordningen rensades för att koncentrera sig på Juholts förtroendekris.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Socialdemokraternas kris | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter