Maffiabossen om kontakt: ”Förvånad”

Pratar ut om kontakten med kungens vänner

Maffiabossen Milan Sevo har nu kommenterat sina kontakter med kungens vänner.

Kontakten slöts först via en god vän – som också var bekant med kungavännerna.

– Vi var lite förvånade, men samtidigt var vi intresserade av att gå djupare på det här, säger Milan Sevo.

Redan i december avslöjade Aftonbladet att kungens vänner försökt tysta den före detta porrklubbsägaren Mille Markovic – och förhindra honom att offentliggöra vad som ska vara komprometterande bilder på dem och kungen.

När boken ”Den svenske Gudfadern” — som handlar Milan Sevo – nu ska släppas gjorde Sevo ett framträdande via länk från Serbien.

Han kommenterade då uppgifter som framkommer i boken om hur kungens vänner ska ha kontaktat Sevo själv för att för att hjälpa till i förhandlingar med Markovic.

Bekräftar kontakt

– Jag kan bara bekräfta att jag kontaktades. Varför just jag kontaktades får någon annan svara på. Jag kontaktades på telefon av en god vän. Han sa att det gällde en då nyligen utgiven bok om kungen, säger Sevo under presskonferensen.

Därefter ska Sevo och hans livvakt, Daniel Webb, ha träffat fem av kungens vänner och deras kroatiske kontaktman.

Sevo vet själv inte varför just han kontaktades.

– Vi var lite förvånade, men samtidigt var vi intresserade av att gå djupare på det här, vad det handlade om och vad man ville ha hjälp med.

Han fortsätter:

– Jag tror att alla människor får frågan i sitt liv att hjälpa en annan människa. Jag får frågan väldigt ofta, kanske ska tacka alla titlarna jag fått av svensk media.

Under presskonferensen uppgav Sevo att hans delaktighet i med kungens vänner och Mille Markovic sedan länge har avslutats.

Webb smickrad

Daniel Webb medverkade på presskonferensen i Stockholm, men höll bara ett kort anförande innan han lämnade platsen. Han uppgav att han känt sig smickrad över att få frågan att bistå kungen.

– Självklart när man får höra att kungen eller åtminstone hans bästa vänner vill ha ens hjälp känner man en viss heder, säger Webb.

Kungen har under fredagen befunnit sig på Solliden på Öland för att inviga Sommarutställningen 2011, och har ännu inte velat svara på frågor från medier.

Publisert: