Nyheter

– Det är klart att han vill ha pengar

Av: 

Lisa Röstlund

NYHETER

Efter Aftonbladets avslöjande: Nu släpps de hemliga bandinspelningarna

– Alla vill väl egentligen få lugn och ro och bara slippa det här jävla eländet, säger kungens vän Anders Lettström.

Han vet inte att "Gudfadern" Milan Sevos livvakt Daniel Webb spelar in samtalet.

Nu släpps banden, där kungens vän försöker köpa bildmaterial från en av huvudkällorna till boken "Den motvillige monarken".

Aftonbladet avslöjade i maj att samtalen mellan kungens vän Anders Lettström och "Gudfadern" Milan Sevos livvakt Daniel Webb fanns på band.

Kungens vänner var oroliga för vilka bilder och ljudupptagningar som nattklubbsägaren Mille Marcovic, en av huvudkällorna till fjolårets skandalbok om kungen, hade. Därför var de villiga att betala för att få materialet, samt att Marcovic skulle ta tillbaka sina uppgifter offentligt.

Allt om hur mötena med kungens vänner gick till avslöjas i boken "Den svenske Gudfadern" av Nuri Kino, som släpps i morgon.

Banden publiceras

Nu publicerar Aftonbladet delar av inspelningarna - där Anders Lettström bland annat hörs begära att Daniel Webb ska ta reda på vad Marcovic är ute efter:

– Du ska ta upp kontakten och sedan ska du försöka ta reda på: vad är agendan, vad vill han och vad har han?

Varför Lettström valde att kontakta Marcovic via Daniel Webb och Milan Sevo, är inte Webb helt säker på.

– Jag tror att de ville ha någon som spelade på samma planhalva som Marcovic. Och då tänkte de väl på oss i all sin hast, säger Daniel Webb till Sveriges radio Ekot.

Lettström blånekar

Anders Lettström har tidigare nekat till att ha haft några möten med Daniel Webb. Även när Sveriges radio i förra veckan konfronterade honom med att de har inspelningarna, där det tydligt går att höra honom, fortsätter han att neka.

– Jag har inte gett några uppdrag till någon så det här tror jag är helt fel, säger han till Sveriges radio.

Senare skriver han i ett mejl till Ekotredaktionen, att han fått erbjudande genom "bekantas bekanta" att köpa material, men att han tackat nej.

"Det är Lettström som får stå för det där"

En annan av kungens nära vänner, Anders "Aje" Philipson, förnekar för Ekot att han varit inblandad, men tycks känna till att Anders Lettström haft kontakt.

– Det är bara Anders Lettström som vet om det här och det här får han stå för, säger Aje Philipson till Ekot.

Kungens vänner erbjöds dementi och allt bildmaterial - om de var villiga att betala tiotals miljoner kronor. Enligt Daniel Webb tackade vännerna först ja, innan de fick se bilderna som fanns. Därefter började vännerna pruta, och till slut blev det "ingen affär".

Anledningen, tror Daniel Webb, är att vännerna först och främst var ute efter att skydda sig själva. När de sedan såg att de inte fanns med på fotona, så blev de lugnare.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert: