Nyheter

18-åring dömd för att ha mördat sin mamma

Av: 

Louise Lundström

NYHETER

Amputerade hennes fingrar

Tonårspojken slog sin mamma med över 20 hammarslag.

Sen amputerade han två av hennes fingrar.

Mamman avled av sina skador och pojken dömdes till rättspsykiatrisk vård för mordet.

Mamman, en 42-årig kvinna, hittades mördad i sin bostad i Sollentuna den 2 december förra året.

När hon inte svarade i telefon blev hennes pappa och bror oroliga och åkte hem till henne. Där möttes dom av en fruktansvärd syn.

Använde sticksåg

Kvinnan låg livlös på hallgolvet. Hon var slagen över 20 gånger i huvudet med en hammare och hennes båda långfingrar var amputerade med en sticksåg och en mindre hovtång som enligt domen hittades intill kroppen.

Polisen inledde en förundersökning om mord och kvinnans då 17-årige son greps och häktades kort därefter. Vid gripandet hittade man flera diamanter från de ringar som mamman brukade bära på sina långfingrar. I förhören säger han att han sparat dessa som minnen av sin mamma. Sonen erkänner att han slagit henne i huvudet med en hammare, men det ska han ha gjort efter att han hittat henne livlös i hallen och bara för att försäkra sig om att hon verkligen var död.

Aggressiv mot mamman

Sonen har tidigare varit tvångsomhändertagen för psykiatrisk vård och enligt domen har han flera gånger uttryckt aggressioner mot sin mamma.

Den nu 18-årige mannen genomgick i samband med domen i Attunda tingsrätt en rättspsykiatrisk undersökning. Den visade att han lider av en allvarlig psykisk störning och han dömdes för mordet till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Tjeckein–England. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert: