Timrå

En person till sjukhus efter syrabehållare exploderat

Av: 

Andreas Ekström

NYHETER

En person har förts till sjukhus efter fått saltsyra på sig när en syrabehållare exploderade på ett industriområde i Söråker, Timrå kommun.

– Det ska vara en sådan där IBC-behållare som exploderade, säger Lars Rydstedt, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Strax efter nio fick räddningstjänsten in larmet om en explosion i Söråker där en person skadats.

– Det har skett en arbetsplatsolycka och en person har fått saltsyra på sig. Vi fick sätta igång med livräddande sanering när vi kom till platsen, spolade vatten på personen bland annat. Skadeläget är oklart men personen fick åka ambulans till sjukhus, syran fräter så det kan bli frätskador, säger Lars Rydstedt.

I nuläget vet man inte vad som har orsakat explosionen.

– Jag har inte en aning om varför det exploderade men det ska inte ha varit någon större explosion i alla fall. Jag har inte heller hört om några skador på fastigheten, säger han.

En till person fick saltsyra på sig i samband med olyckan.

– En person försökte hjälpa sin skadade kollega och då fick han saltsyra på sig. Men han ska inte ha behövt åka ambulans till sjukhus, Mattias Andersson, befäl i beredskap, räddningstjänsten Medelpad.

Strax före klockan 10 höll räddningstjänsten på att packa ihop och då hade polisen precis anlänt.

– Jag har inte fått någon återrapportering än, så jag vet inte så mycket, säger Marie Andersson, polisens presstalesperson region Nord.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu måste vi stoppa dödsfallen på jobbet

ÄMNEN I ARTIKELN

Timrå

Arbetsplatsolyckor