Nyheter

Michael Jackson åtalad på tio punkter

NYHETER

Popstjärnan misstänks bland annat för utpressning och sexuellt ofredande

Popstjärnan Michael Jackson, 45, åtalades på fredagen på tio punkter.

Han misstänks bland annat ha sexuellt ofredat, utpressat, kidnappat och hållit en 12-årig cancersjuk pojke fången.

Inför rätten nekade stjärnan till alla anklagelser.

Den omfattande förundersökningen mot Michael Jackson avslutades på fredagen. Och när popstjärnan i kväll anlände till rätten väntade ett tio punkter långt åtal.

Åtalet omfattas av sekretess, men merparten av brottsmisstankarna tros handla om de pedofilanklagelser som en 12-årig cancersjuk pojke som riktat mot stjärnan. Klart är att åtalet svällt och nu består av över tio brottsmisstankar.

Fyra fall av sexuellt ofredande

Det handlar bland annat om fyra fall av sexuellt ofredande och ett försök till sexuellt ofredande. Dessutom misstänks Michael Jackson för att vid fyra tillfällen ha lurat i barn droger och CNN rapporterar att det skulle handla om alkohol.

Men stjärnan åtalas också för sammansvärjning. Det handlar inte om ett specifikt brott, utan om inblandning i brotten olaga frihetsberövande, utpressning och kidnappning.

Vid en tidigare rättsförhandling retade stjärnan domaren genom att komma för sent och dansa på ett biltak inför fansen. På fredagen anlände Michael Jackson, i sällskap av sin pappa Joe, mamma Katherine, bror Randy och syster Jackie, i stället 40 minuter före utsatt tid och höll låg profil.

150 fans på plats

Omkring 150 fans hade slutit vid stjärnans sida utanför rätten i Santa Maria, Kalifornien. Många ropade ut hans oskuld och när Michael Jackson tog plats för en 40 minuter lång förhandling satte föräldrarna sig vid hans sida för att visa sitt stöd.

När Michal Jackson själv kommenterade anklagelserna sa han att det handlar om ”en stor lögn”.

Efter den korta förhandlingen mötte en samlad Michael Jackson sina fans och media utanför rätten.

Hans advokat sa:

– Det här fallet handlar om en enda sak. Det handlar om anständigheten, äran och oskulden och det totala frikännandet av en fantastisk människa som heter Michael Jackson.

”Jag vill tacka mina fans och min familj”

När det sedan var Michael Jackson som trädde fram sa stjärnan:

– Jag vill tacka mina fans över hela världen för det stöd och den kärlek ni har givit mig. Jag vill också tacka min familj för stödet och min bror Randy har varit fantastisk.

Michael Jackson vände han sig till invånarna i Santa Maria och sa:

– Mitt hem är i det här samhället och mina barn föddes i det här samhället och jag kommer alltid att älska Santa Maria.

Mattias Lundell

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Rosa Bandet – beställ vacker bukett här

Interflora

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter