Protest blev succé

Publicerad:
Uppdaterad:
t-banesuccé Svensk Pop skrev en låt om hur det är att bo i Hässelby och inte ha råd att träffa tjejen i Farsta. Succé   på t-banan.
Foto: lasse allard
t-banesuccé Svensk Pop skrev en låt om hur det är att bo i Hässelby och inte ha råd att träffa tjejen i Farsta. Succé på t-banan.

NYHETER

SL:s prishöjning blev succé.

I alla fall för bandet Svensk Pop som i går gjorde en tunnelbaneturné med sin protestlåt.

– Vi har sålt väldigt många singlar, säger Qvarne, sångare och gitarrist.

Vid 13-tiden i går träffades bandet på en pizzeria i Farsta centrum. De framförde turnélåten "Hon bor i Farsta" för pizzeriaägaren.

- Han tyckte den var så bra att han köpte tjugo singlar, säger Qvarne.

Klockan 14 steg de på tunnelbanetåget i Farsta. Planen var att hinna med att framföra "Hon bor i Farsta" 35 gånger under resan till Hässelby Gård. En gång vid varje station.

- Den handlar om en kille som inte kan träffa sin tjej eftersom han inte har råd att åka tunnelbana, säger Qvarne.

Vill skapa opinion

- Det här är inte enbart en renodlad turné utan även en aktion mot hur dyrt det är att åka tunnelbana. Det här är vårt sätt att försöka skapa opinion.

Svensk Pop skrev "Hon bor i Farsta" redan för ett år sedan. I samband med prishöjningen bestämde de sig för att släppa låten som singel på det egna bolaget Mandarin. Lanseringen skedde i samarbete med organisationen planka.nu. som vill ha nolltaxa och betalar böterna för medlemmar som plankar.

- Vi har säkert sålt ett hundratal singlar. Och många sjöng med i refrängen, till och med poliserna som var med oss under resan, säger Qvarne.

Vinn SL-kuponger

Annacarin Falk

Publicerad: