bin Ladins terrorord blir ny bok

NYHETER

men han kommer inte att tjäna ett öre på den

NEW YORK

Nästa år publiceras Usama bin Ladins egna ord i en engelskspråkig bok.

- Det är viktigt att veta hur fienden tänker, säger förlaget.

Foto: SOM "MAOS LILLA RÖDA" Nästa år släpps en engelsk översättning av två böcker av al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin och hans närmaste man Ayman al-Zawahri. ”Det ger oss en väg in i deras idéer och läror”, säger förläggaren Suzannne Herz.

Det rör sig om en engelsk översättning av två arabiska böcker om al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin och hans närmaste man Ayman al-Zawahri.

En av ursprungsböckerna innehåller en serie intervjuer med bin Ladin. Den andra är en samling av al-Zawahris egna skrifter.

"Väg in i deras tankar"

- Det ger oss en väg in till deras tankar, idéer och läror, säger Suzanne Herz vid New York-förlaget Doubleday.

Hon försäkrar att terrorledarna inte kommer att tjäna ett öre på boken. Pengarna går istället till översättaren, Raymond Ibrahim, språkspecialist vid USA:s kongressbibliotek.

"Får se passionen"

- Jag såg en chans för folk att se passionen och motivationen hos de människor som vill förstöra västvärlden, säger översättaren genom sin agent Glen Hartley till Daily News.

Boken kommer också att innehålla tidigare inte publicerade intervjuer med terrorkungen.

Boken har tidigare i USA liknats vid "Maos lilla röda".

Bin Ladin själv är fortfarande spårslöst försvunnen. Han har inte setts till sedan ett videoband släpptes den 11 september 2004, på årsdagen av terrorattackerna mot USA 2001.

Fredrik Virtanen