Dödsoffren kan ha drunknat

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

De tre omkomna satt fastklämda i bilvraket

HYLTEBRUK

Mazdan for drygt 30 meter ner över slänten, studsade mot en sten och flög sedan ytterligare 20 meter innan den hamnade på taket i ett meterdjupt vattenhål.

Föraren klarade sig oskadd, men hans fru och parets två små barn omkom.

HÄR DOG TRE Strax söder om Hyltebruk i Halland störtade familjens bil ner i en ravin. Föraren klarade sig men hans fru och parets två barn omkom. FOTO STIG-ÅKE JÖNSSON
HÄR DOG TRE Strax söder om Hyltebruk i Halland störtade familjens bil ner i en ravin. Föraren klarade sig men hans fru och parets två barn omkom. FOTO STIG-ÅKE JÖNSSON

Olyckan inträffade strax efter halv tre natten till i går, en kilometer söder om Hyltebruk i Halland.

Det regnade kraftigt och på olycksplatsen pågår vägarbete. Vägen är bred och högsta tillåtna hastighet är 70 kilometer i timmen.

Var på väg hem

- Familjen hade varit på fest hos goda vänner en knapp mil bort. De åkte i två bilar därifrån i natt, säger en släkting som var vid olycksplatsen vid niotiden i går morse.

Mannen, hans 28-åriga hustru och deras barn, tre och sex år, körde bakom den andra bilen. De släktingar som åkte först märkte att familjens bil plötsligt försvann. De vände och hittade den i vattenhålet.

- Föraren hade själv tagit sig ur bilen, kanske ramlat ur, säger Conny Dahl, som bor mitt för olycksplatsen.

Räddningstjänsten från Hyltebruk var snabbt på plats. Men kvinnan och barnen var då redan döda. Det var i går oklart om de drunknat eller om avlidit redan när bilen störtade ner i ravinen. De satt fast i bilvraket och räddningspersonalen tvingades klippa sönder karossen för att få ut kropparna.

I familjen finns också en femårig flicka, men hon var hos släktingar över natten.

Föraren var nykter

Polisen vet inte orsaken till olyckan.

- Det var inte särskilt mycket vatten på vägbanan. Men vi kan inte utesluta vattenplaning, säger Mikael Höglin, vakthavande befäl i Halmstad.

En kontroll av pappan visar att han var helt nykter.

Pelle Tagesson

Publicerad: