Byter biljett – åker gratis

NYHETER

Generösa citybor delar med sig i t-banan

Foto: Gratis är gott Sugen på att åka gratis? Med hjälp av sajten Bytbiljett.nu ska resenärerna kunna lämna enkelbiljetter till varandra och på så sätt utnyttja biljettens restid maximalt. ”Det slog mig att andra kunde ha nytta av biljetterna när jag åkt klart”, säger Rebecka Jalvemyr, en av grundarna till sajten.

Vill du åka gratis på tunnelbanan?

Ta över biljetten från någon som redan har åkt.

Nu ordnas biljett-bytar-platser på stan.

Jo, det är faktiskt sant. Det går att utnyttja systemet med de nya enkelbiljetterna. Och det är helt lagligt. Allt bygger på att dela med sig till sina medmänniskor.

För några dagar sen startade privatpersonerna Rebecka Jalvemyr och Fredrik Peterson sajten bytbiljett.nu. Där uppmanar de till biljettbyte.

Utnyttja restiden

– Jag köper själv enkelbiljett och gör mycket korta resor. Biljetterna har ju en timmes giltighet och det slog mig att andra kunde ha nytta av biljetterna när jag hade åkt klart, säger Rebecka Jalvemyr.

Bytbiljett.nu har inga som helst kopplingar till planka.nu.

– Det handlar inte om att alla i Stockholm ska snika sig till att åka gratis eller göra något olagligt och bryta

SL:s regler. Vi vill bara uppmana folk att utnyttja biljetternas fulla restid, och skapa lite mysigare stämning i tunnelbanan.

Välkomnar initiativet

På SL har man inte hört talas om bytbiljett.nu men välkomnar initiativet.

– Vi vill att fler ska åka kollektivt med SL och alla som har en giltig biljett är välkomna, säger Björn Holmberg, tf presschef.

Så ni har inget emot att man tar över andras biljetter?

– Inte så länge de är betalade för och giltiga. Vi har inga regler om att man inte får överta enkelbiljetter.

Så byter du biljett

Therese Hansson