Fem döda i israelisk tågolycka

NYHETER

Jerusalem

Fem personer dog och över 60 människor skadades i en tågolycka i Israel på måndagsförmiddagen. Flera människor är fortfarande instängda i tåget.

Tåget, som bar cirka 200 människor, kolliderade med en mindre lastbil som stod i en järnvägskorsning. Loket och två av vagnarna välte. Olyckan inträffade nära kuststaden Netanya.

Räddningstjänsten rapporterar att en person har dött och tio är allvarligt skadade. Sammanlagt fördes 56 personer till sjukhus.

En kvinna berättar för den israeliska radiokanalen Army Radio att hennes man, som är instängd i en av vagnarna, ringt henne två gånger från sin mobiltelefon för att säga att han ser flera andra fastklämda, som ser ut att vara allvarligt skadade. Vid 15-tiden var en person fortfarande fastklämd i tåget.

Lastbilsföraren stannade innan järnvägskorsningen men ett annat fordon körde in i lastbilen bakifrån och puttade upp den på spåret. Lastbilsföraren tog sig ur och ringde till järnvägsbolaget för att försöka varsko tåget, men lokföraren hann inte sakta ner, utan körde in i lastbilen med full kraft.

Enligt TT hade svenska utrikesdepartementet inga uppgifter om att svenskar skadats i olyckan.

Karin Thurfjell