Ett ögonblick...

Publicerad:
Uppdaterad:

Fatou Touray, 34, som skriver om sin vardag som ensamstående fyrabarnsmor

Foto: Privat
Fatou Touray.

När och varför startade du bloggen?

– Det började med att min bästa kompis, som är utomlands, ville bli uppdaterad om vad som händer med mina tonårstjejer här hemma. Så jag brukade maila henne, och efter ett tag sa hon att hon hade så hysteriskt roligt att det var synd att ingen annan fick läsa mina rapporter. I samma veva började jag jobba hemifrån, och fick plötsligt tillgång till både dator och internet i hemmet. Så det var bara att köra igång.

Vad handlar bloggen om?

– Mitt röriga vardagsliv som ensamstående fyrabarnsmor. Jag försöker alltid se det komiska i ”vardagstragiken”. Just nu skriver jag mycket om vår storstädning på torsdagar, som brukar bli väldigt dramatisk. Barnen verkar aldrig vara på städhumör – undrar hur det går för dem när de flyttar hemifrån?

Vad är det värsta med att vara tonårsmorsa?

– Ekonomin. Det går aldrig att få pengarna att räcka till.

Och det bästa?

– Att det alltid är ett sånt liv. Det kan ju i och för sig hamna under rubriken ”det värsta” ibland, men oftast är det bara roligt att det händer något nytt varje dag.

Hur många läsare har din blogg?

– Runt 200 tror jag. Det är nästan som om jag har en liten fan club därute. De brukar kommentera mina inlägg och skriva att de känner igen sig och att jag sätter ord på deras känslor. Och så blir det nästan ramaskri om jag råkar missa att skriva någon dag. ”Hallå, hur gick det med storstädningen???”, skriver de.

Finns det något ämne som aldrig förekommer i din blogg?

– Jag skulle aldrig ta upp alltför privata problem och konflikter med mina barn. Vissa kanske tycker att jag hänger ut mina barn – en gång skrev jag till exempel om när jag hittade en kille med håriga ben i min dotters säng. Men där fanns det verkligen en komisk aspekt. Jag skriver aldrig något som sårar mina barn, och de får alltid godkänna mina inlägg först.

Har du själv någon blogg som du måste läsa varje dag?

– Jag har en massa favoriter, men den som har berört mig mest är en mammas minnessida till hennes son. Fast jag läser den inte varje dag, den innehåller alldeles för mycket sorg för att jag skulle klara det.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att alla läser min blogg! Och så klart att mina barn får vara friska och att det blir fred på jorden, men det mesta kretsar faktiskt runt min blogg just nu.

Fakta

Veckans blogg

Sara Ångström

Publicerad: