Radhuslänga svårt eldhärjad

NYHETER

Totalt över 50 människor evakuerade

Foto: MIKAEL NILSSON
Räddningstjänsten hade stora problem att få branden under kontroll.

En radhuslänga i Limmared i södra Västergötland hotas på måndagskvällen av en brand.

Samtliga åtta radhus i längan hotades på måndagskvällen av förstörelse.

Ett äldreboende på gatan bredvid fick evakueras på grund av den täta röken.

– Det var på grund av den täta röken och inte på grund av någon spridningsrisk som vi genomförde evakueringen, uppger jourhavande brandbefäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund till aftonbladet.se.

De äldre har fått flyttas till tomma lägenheter i orten eller hem till anhöriga, och beräknas inte kunna komma tillbaka till äldreboende förrän tidigast på tisdagen.

Branden utbröt vid 18.50-tiden i ett av radhusen och räddningstjänsten rapporterade senare att branden spridit sig till taket. Därmed hotades hela längan med totalt åtta radhus.

Skärsläckarteknik

– Vi försöker att gå in genom taket med skärsläckarteknik, vilket innebär att man helt enkelt skär upp taket med högt vattentryck för att komma åt dolda utrymmen, säger Sven-Åke Josefsson, jourhavande brandchef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund till aftonbladet.se.

Totalt jobbade 24 brandmän från fem stationer på platsen vid 20-tiden. Tankbilar är dessutom kallade till Limmared efter att det varit problem med vattenförsörjningen.

– Den här branden är inte under kontroll och jag vet inte hur lång tid det kan ta att få den dit. Sådana här bränder är mycket komplicerade, sa Josefsson.

Ännu vid 22-tiden på kvällen var branden inte under kontroll. Eftersläckningen beräknades pågå hela natten.

Ingen person ska saknas eller ha skadats.

Robert Triches