”Jämför min VM-trupp och Lasses VM-trupp”

NYHETER

Aftonbladet.se bloggar om VM-truppen och VM-låten.

”Kollade nyss hur många rätt jag hade om man jämför min VM-trupp och Lasses VM-trupp. Jag hade 18 rätt av 23 möjliga. Om detta betyder att jag är bra på tippa eller att det inte fanns så mycket mer att välja på kan vi låta vara osagt.”

Carlssons Tankar om Idrott

Fick som jag ville

”Ja ha, då var den svenska VM-truppen till sommarens världsmästerskap i fotboll uttagen. Och jag fick som jag ville. Ingen Östlund men däremot Shabaan. Trevligt, trevligt.”

En vikings bekännelser

Överraskning

”VM-Laget är uttaget, utan större överraskningar kanske man kan säga, den största överraskningen är väl att man kan lämna Allsvenskans i särklass bästa målvakt hemma. Bengt Andersson. Ja, han är inte bara Allsvenskans bästa målvakt, han är bättre än dom flesta. Alla utom kanske Isaksson, så det är ju en stor skandal att får se VM från tv-soffan.

Han faller säkerligen på sin "höga" ålder. Rutin och form spelar mindre roll när Lagerbäck väljer målvakter... Det är bara att hoppas att inte Isaksson går sönder så att man blir tvungen att sätta någon av dom andra mellan stolparna. Det skulle vara förödande.”

Becks bloggerier

Åldersdiskriminering

”Vart är Bengt Andersson? Hallå, hur kan man lämna Sveriges, just nu utan konkurrens, bästa målvakt hemma? Lagerbäck, han är Sveriges förbundskapten, pratar om "åldersstrukturer"... Vilket nonsens. I ett VM gäller inget annat än att vinna. Se och lära, för dem som behöver det, det får man göra när det är träningsmatcher.

Bengt har nått en aktningsvärd ålder av ca 40 år. Han är "gammal" säger de, när de pratar om sport. Ganska ung som människa i övrigt. Han har reflexer som en tonåring, är bättre än någonsin tidigare och dominerar Allsvenskan, (det är den högsta ligan, divisionen vi har i Sverige), totalt. Men när det är dags för VM faller han för åldersdiskriminerings fula tryne. Det här borde anmälas. Det är så lågt, så grymt, så urbota dumt.”

Magnus och en massa ord

VM-låtens betydelse?

Då klev äntligen Lasse fram i rampljuset och pressenterade truppen inför sommarens stora äventyr. Spekulationerna har de senaste dagarna varit många och åsikterna är ikväll förmodligen fler.

”Varför han?” och ”Han borde absolut varit med”, är med all säkerhet något som kommer diskuteras på många arbetsplatser runt om i landet imorgon.

Några överraskningar A´la Svennis bjöd inte herr Lagerbäck på, men visst fanns det ett par ögonbrynshöjare. Själv så trodde jag att Östlund skulle finnas med i truppen men samtidigt så känns det kul att han vågar plocka in och satsa på lite yngre spelare också!

Det var ju inte bara VM-truppen som presenterades idag. Ett VM utan tillhörande VM-låt känns ju faktiskt helt fel. Genom åren har vi ju hunnit höra en del, vissa mer ihågkomna än andra. Jag har själv suttit lite och funderat på just förhållandet mellan fotboll och musik. Man skulle nästan kunna påstå att dessa två lever under någon form av symbios, för helt klart är ju att en lyckad turnering höjer låtens marknadsvärde. Frågan är bara om och hur en bra VM/EM låt ökar intresset för fotbollsturneringen hos folk?

"VM-resan"

Ge oss en ny VM-låt!

Hörde VM-låten tidigare ikväll. Tomas Ledin goes Madonna eller nåt... Riktigt rutten faktiskt. Synd att förstöra en klassiker på det sättet. Och vad dåligt att inte ens orka skriva en ny låt. Lite ny text och fetare bas räcker inte. Ge oss något nytt!

anders blogg

Så här kan du också blogga

Skaffa en egen blogg – gratis, på aftonbladets.se

Birgitta Wilén