Nyheter

Barnen lurades lämna dna-test

NYHETER

Mamman rasar mot polisen

I jakten på dubbelmördaren i Linköping har två 16-åriga tvillingpojkar fått lämna dna-prov hos polisen - utan att deras mamma blivit informerad.

-Den kvinnliga förhörsledaren fick mitt förtroende att förhöra pojkarna ensamma. Hon utsatte dem för övergrepp, säger mamman Pia-Margareta Nibelius.

”Fler skolbarn kommer att förhöras av polisen och det som polisen utsatte mina söner för får inte hända igen. Vi måste ta hand om våra barn”, säger Pia-Margareta Nibelius.
”Fler skolbarn kommer att förhöras av polisen och det som polisen utsatte mina söner för får inte hända igen. Vi måste ta hand om våra barn”, säger Pia-Margareta Nibelius.

I måndags var tvillingpojkarna kallade till polishuset i Linköping för att förhöras upplysningsvis. Mamma Pia-Margareta Nibelius följde sina söner och satt utanför och väntade.

-Förhörsledaren missbrukade sin makt när hon tog dna-prov genom saliv i deras munnar, säger Pia-Margareta Nibelius. Ingen frågade mig.

När de kom hem var båda pojkarna trötta och somnade. Men vid middagen berättade de vad de varit med om.

Ringde genast SKL

-Jag blev fruktansvärt upprörd och ringde genast till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Där finns det personer som vet att min underskrift behövs om polisen vill ta dna-prov, säger pojkarnas mamma. Dna-provet är ogiltigt och ska förstöras.

På morgonen den 19 oktober förra året knivmördades Mohammed Ammouri, 8, och Anna-Lena Svensson, 56, i Linköping.

Hejade på Mohammed

En av tvillingpojkarna, som går i samma klass som Mohammeds storebror, hejade på Mohammed samma morgon som han knivmördades.

Aftonbladet har sökt biträdande spaningsledaren, kriminalkommissarie Jan Staaf, för en kommentar - men utan resultat.

Polisen har fortfarande inga spår efter gärningsmannen.

Ulla-Lene Österholm

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter