Väder

Solen och värmen kommer till helgen

Av: 

Hanna Blanksvärd

NYHETER

Färsk prognos: Sköna sommartemperaturer i hela landet

Fryser benen i sommarshortsen?

Håll ut – till veckoslutet drar behagliga vindar in över Sverige.

I så gott som hela landet kommer vi njuta i 20-25 grader.

Hallå – vart tog förra veckans sommarvärme vägen? Efter midsommar blev det kyligare – trots att solen sken på många håll.

– Ett lågtryck har passerat landet och öppnat upp för kyligare vindar norrifrån. Det har gällt i princip hela Sverige, framför allt Norrland men även i norra Svealand har det blivit betydligt kallare, förklarar Sten Laurin, meteorolog på SMHI.

Varmare på torsdag

Men redan på torsdag blir det ändring. Enligt prognoserna ser det ut att bli sol i hela landet och temperaturer på 19-23 grader. På fredag blir det ytterligare ett par grader varmare och hela landet får njuta av över 20 grader. Värmen håller i sig och till och med ökar – på lördag får Sydsverige upp mot hela 25 grader. Söndagen bjuder på lite mer moln men temperaturen ligger kvar på runt 20 grader.

I början av nästa vecka ser prognosen lite mer osäker ut. Södra Sverige kan få skurar och troligtvis blir det svalare, cirka 17-18 grader. I Norrland fortsätter dock solen att lysa och värma med ungefär 20 grader.

Men ingen högsommarvärme ännu alltså?

– Nej, men det blir väldigt behagligt. För mig räcker dryga 20 grader, sedan blir det väldigt svettigt, säger Sten Laurin på SMHI.

Kolla in mer väder

Hanna Blanksvärd

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – förhandsboka här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Väder

LÄS VIDARE

Därför firar vi midsommar

ÄMNEN I ARTIKELN

Väder

Midsommar