Kl 22.45 – glädjerus

NYHETER

Lyckan är total efter Sveriges VM-triumf

1 av 4 | Foto: BERLIN 45 000 svenskar på Olympiastadion – och nästan lika många runtom i Berlin – skriker och firar hela natten. Väninnorna Cecilia Wikensten, Magdalena Romanov och Sara Burnelius jublar vid Brandenburger Tor tillsammans med sina kompisar från Göteborg. ”Det är så stort, så stort, vi är bäst.” Och runt Kurfürstendamm dansar svenskar i en fontän. Hundratals sjunger: ”Vi är gula och blå, stå upp.”

BERLIN

Tiotusentals överlyckliga svenskar i blågula tröjor skrek och sjöng ut sin glädje över hela Berlin.

– Fan vad skönt det här var, vrålar Christian Larsson, 23.

Från Olympiastadion, via Kurfürstendamm till Brandenburger Tor och Unter den Linden. Överallt firande svenskar som satte färg på tyskarnas huvudstad.

”Vi hade röta”

– Det var grymt. Vilken spänning, säger Cecilia Wikensten, 17, från Göteborg som såg matchen på storbildsskärm vid Brandenburger Tor tillsammans med väninnorna Magdalena Romanov, 17, och Sara Burnelius.

– Men vi hade röta. Sverige bytte ju ut de bästa spelarna, säger Sara Burnelius.

Alla är hesa. De har skrikit ut sin glädje i matchens 89:e minut.

”Allbäck var bättre”

När målet kom exploderade en kinesrestaurang några hundra meter från Olympia-stadion i glädjescener. Där hade några av de tusentals svenskar som tagit sig till Berlin, men inte fått biljetter till matchen, samlats.

– Det var för jävla bra. Och bra att Zlatan byttes ut. Allbäck gjorde ett mycket bättre jobb, säger Rickard Camp, 18, från Göteborg.

Vid Kurfürstendamm dansade en handfull svenskar traditionsenligt i en fontän. Alltmedan hundratals andra sjöng ”Vi är gula och blå, stå upp”.

Kolla, här är kändisarna med bäst koll på fotboll

Per-Ola Ohlsson