Lille Nates hjärta läkte av sig självt

NYHETER

Väntade på transplantation – tillfrisknade mirakulöst

Foto: AP
Nicole och Michael Draper med sina tio månader gamla tvillingpojkar, Nate till vänster och Nick till höger. Båda föddes med dödliga sjukdomen hjärtsvikt.

Nate Drapers hjärtsjukdom krävde transplantation och han låg på Los Angeles Medical Center i väntan på operationen. Men helt plötsligt började hjärtat läka av sig självt och Nate behövde inte längre opereras.

- Något av ett mirakel, säger Nates läkare Mark Plunkett.

Foto: AP
Nick, till höger, genomgick en hjärttransplantation i februari. Nate var illa ute och läkarna övervägde att koppa in hjärt-lungmaskin. Plötsligt tillfrisknade han.

Nate och hans tvillingbror Nick föddes med en form av hjärtsvikt som gör att hjärtat inte klarar av att pumpa runt blod i kroppen.

Hjärtsjukdomen är dödlig och Nick fick ett nytt hjärta transplanterat i februari för att klara sig,skriver VG Nett.

Nytt hjärta

Nate skulle också få ett nytt hjärta, men för en månad sedan gjorde hans läkare en enastående upptäckt. Nates hjärtfunktion hade förbättrats väsentligt. Han hölls kvar för observation, men förbättringen var permanent. Nu behöver han inte längre transplantationen och i lördags skrevs han ut från sjukhuset.

”Något av ett mirakel”

Hans läkare vet inte exakt vad som ligger bakom hans förbättrade tillstånd, men hans läkare Mark Plunkett beskriver tillfrisknandet som något av ett mirakel.

Anna Lindström