Ett ögonblick, Per Gunne

NYHETER

...chef för Aftonbladets stockholms-redaktion, vars material nu går att läsa på nätet

Foto: Per Gunne, chef för Aftonbladets stockholmsredaktion.

– Det känns jättekul. Äntligen får vi ut vårt omtyckta stockholmsmaterial på webben – där även folk utanför Stockholm kan ta del av det.

Varför ska Stockholm ha en egen avdelning – när exempelvis Göteborg inte har det?

– Stockholm är vår huvudstad. Men jag tycker att det skulle vara jättekul med en Göteborgsavdelning. Vem vet, det kanske kommer.

Vad kommer sajten att innehålla?

– Ett tilltal som är något yngre och kanske lite uppkäftigare än vad man är van vid i Aftonbladet. Ämnen som shopping, uteliv, hemmaliv och trender dominerar. Men det kommer även att vara nyheter och bevakning av våra läsares intressen.

Varför ska någon som inte bor i Stockholm läsa detta?

– Många som inte bor i stan kommer på besök en eller ett par gånger per år. Mycket av vad som händer i Stockholm berör hela landet på ett eller annat sätt. Dessutom handlar inte allt direkt om Stockholm. En trend eller en välskriven krönika är lika intressant i Sölvesborg som i Stockholm.

Vad rekommenderar du på dagens stockholms-sajt?

– Om du bor i Stockholm: vår artikel om hur man spenderar helgen i skärgården istället för att somna framför tv:n. Eller våra fenomenala krogsidor. Om du bor utanför 08-området rekommenderar jag givetvis vår miniserie om hur tjejer kan försvara sig vid våldtäktsförsök. Med tanke på det ökade våldet mot kvinnor är serien intressant var du än befinner dig.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag också får en spökskrivare.

Ronnie Sandahl