Barnamördaren kan vara psykiskt störd

1 av 6 | Foto: P-O SÄNNÅS
Den 40-årige mannen förklarade sig skyldig till mordbranden.
NYHETER

Den 40-årige pappan stängde in sina tre barn i huset på Dalarö utanför Stockholm.

Sedan tände han på – och två av barnen brann inne.

Nu tros han ha en allvarlig psykisk störning.

I slutet av september stängde den 40-årige mannen in sina tre barn, 3, 5 respektive 7 år gamla. Han spikade för fönstren, tog bort stegen från deras loftsäng och låste dörren när han satte eld på huset.

Den äldsta flickan lyckades fly men de yngre bröderna brann inne.

Erkände allt

Efter att ha försökt att ta sitt liv hittades han dagen efter på Öland av polis.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska han i samband med dådet ha skickat sms till familjen där han skrev att "hämnden är ljuv", riktat till barnens mamma, hans tidigare sambo.

I förhör har han enligt uppgift bland annat uppgett att det var "jobbigt att ta hand om barnen om hösten". Vid häktningsförhandlingen i början av oktober erkände han allt.

Går vidare med undersökning

Nu har 40-åringen genomgått en så kallad paragraf 7-undersökning, en liten sinnesundersökning, som visar att han kan lida av en allvarlig psykisk störning.

– Man misstänker en allvarlig psykisk störning och man kommer nu att gå vidare med den rättspsykiatriska undersökningen, säger kammaråklagare Henrik Attorps till lokaltidningen Mitt i.

– Vad han säger om innehållet i P7:an tänker jag inte gå in på i media, säger mannens advokat Sargon De Basso till Aftonbladet.