Nyheter

Inget brott bakom nioårig pojkes död

Av: 

Sofia Roström Andersson

NYHETER

Nioåringen dog efter att ha blivit påkörd på en parkeringsplats i Kramfors.

Nu läggs utredningen ner.

– Jag kan inte styrka något brott, säger åklagare Daniel Brodén.

Det var på den här parkeringen i Kramfors den lille pojken hittades.

I slutet av februari såg en förbipasserande kvinna hur pojken låg skadad på parkeringsplatsen i centrala Kramfors. Han kunde berätta för henne att han blivit påkörd och polis och ambulans larmades till platsen.

Chaufför var misstänkt

Pojken hade svåra inre skador och fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han opererades, men hans liv gick inte att rädda. Tre dagar efter olyckan avled nioåringen.

Utredningen har visat att pojken blev överkörd av ett tungt fordon, men åklagare Daniel Brodén säger att han inte kan styrka att ett brott begåtts.

I stället pekar allt på att det rör sig om en ”mycket ovanlig och tragisk olycka".

En lastbilschaufför som arbetade vid olycksplatsen vid den aktuella tidpunkten har varit skäligen misstänkt för vållande till annans död och smitning från olycksplats.

– Det är ingen som sett själva olyckan, men genom vittnesuppgifter och kontroll av övervakningskameror har vi kommit fram till att det funnits en lastbil på platsen vid tidpunkten för olyckan, säger Daniel Brodén.

”Säger att han inte sett pojken”

Han fortsätter:

– Jag är övertygad om att det är just den lastbilen som varit där, det finns inte utrymme för något annat. Men han nekar och säger att han inte sett pojken och inte uppmärksammat att han kört på någon och jag kan inte visa att han varit oaktsam i sitt förande i bilen. Det finns inte heller något som tyder på att han uppmärksammat att han kört på pojken.

Enligt Daniel Brodén har utredningen inte kunnat visa hur olyckan gick till, om pojken exempelvis halkat och hamnat under fordonet. I skadebilden finns dock inget som tyder på att nioåringen stått upp när han blev påkörd.

Den tragiska olyckan har påverkat Kramfors och Aftonbladet har också tidigare berättat att den påkörde pojkens mamma och bror ska utvisas från Sverige.

– Det är inte möjligt. Hur ska jag kunna lämna mitt barn? Jag vill kunna besöka hans grav och vårda hans minne, sa mamman Racheal Lugard, 40, då.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: