Brott

Uppgifter: Mordet kopplas till rån i Hofors

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

En 40-årig kriminellt belastad man sköts till döds i Sandviken i går kväll.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kopplas mordet till ett rån i Hofors i söndags.

Kvinnan som blev rånad och pepparsprejad i Hofors är en anhörig till den nu skjutne 40-åringen.

– Vi kommenterar inte det här eller lämnar någon ytterligare information förrän tidigast i morgon, säger Mikael Hedström på polisen i Gävle.

Polisen larmades i går kväll till en adress i Sandviken. På platsen hade en 40-årig man skjutits till döds.

Enligt Aftonbladets källor beskrivs mordet som en avrättning. 40-åringen ska ha blivit träffad av ett skott i bröstet och ett skott i huvudet.

Mordoffret är en känd person i den undre världen med kopplingar till ett mc-gäng. Han är dömd för ett flertal grova brott.

Totalt förekommer han under 25 avsnitt i belastningsregistret och har suttit 17 år på olika anstalter, bland annat Kumla, Hall och Saltvik.

Uppgifter: Kopplingar till rån

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen även efterlyst av polis när han sköts till döds. Efterlysningen gällde en misshandel.

En misshandel som var en direkt följd av ett rån i Hofors i helgen.

Kvinnan som rånades vid 10-tiden på söndagsförmiddagen i Hofors är nämligen anhörig till den nu ihjälskjutne 40-åringen. Hon blev utsliten ur sin bil och pepparsprejad och sedan rånad på sina tillhörigheter.

Hon kunde efteråt peka ut två kvinnor som misstänkta gärningsmän. Polisen grep en av kvinnorna. Hon anhölls senare, misstänkt för rånet.

Blev misshandlad av 40-åringen

Den andra kvinnan som initialt också misstänktes ska, enligt Aftonbladets uppgifter, ha blivit svårt misshandlad av den 40-årige kriminella mannen.

Gävlepolisen uppgav för Aftonbladet under måndagen att misstankarna mot åtminstone en av kvinnorna i Hoforsrånet avskrivits.

Under tisdagen ville polisen inte kommentera Aftonbladets uppgifter eller lämna ytterligare information kring rånet i Hofors.

– Vi kommenterar inte det här eller lämnar någon ytterligare information förrän tidigast i morgon, säger Mikael Hedström, presstalesman på polisen i Gävle,

Man vill inte heller lämna några ytterligare kommentarer om de frihetsberövade personerna, varken om den kvinna som just nu sitter anhållen, skäligen misstänkt för medhjälp till mord eller om den kvinna som misstänks för delaktighet i rånet i Hofors.

Jakt på misstänkt mördare

Mikael Hedström säger emellertid att åklagaren kommer att titta på ett antal andra ärenden under den fortsatta utredningen.

Polisens jakt på den person som sågs lämnat brottsplatsen i Sandviken bedrivs med oförminskad styrka.

– Vi är mycket intresserade av den person som sågs lämna adressen igår, säger Mikael Hedström.

Mordutredningen fortsätter under dagen idag med bland annat vittnesförhör och fortsatt spaning efter den man som lämnade adressen.

– Vi kommer också kartlägga den skjutne mannens sista dagar i livet, säger Hedström.

Man arbetar även med trygghetsskapande arbete genom stor polisnärvaro i Sandviken.

40-åringens anhöriga har underrättats om hans död av polis under morgonen i dag.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Man dödad i Sandviken – har kopplingar till mc-gruppering

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Sandviken

Hofors

Gävle