Bombdåd vid SD-politikers hem

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Patrick Persson
En sprängladdning detonerade vid dörren hos en SD-politiker.

En sprängladdning har detonerat utanför SD-politikern Anders Dahlbergs bostad.

– Vi hörde bara en mycket kraftig smäll från dörren, men som tur var skadades ingen av oss, säger Dahlberg till Kvällsposten.

Tipsa | Aftonbladet

Sprängladdningen detonerade vid 17-tiden på tisdagen i Dahlbergs hem i Arlöv. I bostaden befann sig Anders Dahlberg och hans familj.

– När den detonerade flög insidan av dörren in i bostaden och satte sig i väggen fyra meter från dörren, säger Michael Carlzon, vakthavande befäl på Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Polisens tekniker har varit på plats och undersökt bostaden.

– Det rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse alternativt försök till grov misshandel, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Skrev på avpixlat

Anders Dahlberg är kyrkopolitiker och en av de politiker som skrivit rasistiska och hatiska kommentarer på Avpixlat och andra sajter, enligt Expressen. Enligt tidningen har han bland annat skrivet att han vill "beväpna etniska svenskar" och kallat muslimer för "avelskossor".

Aftonbladet har sökt Anders Dahlberg för en kommentar både på telefon och vid hans bostad.

Ingen känd hotbild

Enligt Kvällsposten fördes han och hans familj i går kväll i till en annan plats av polisen.

– Det har hänt andra politiker inom partiet, jag är inte den första. Nu vill jag inte säga mer om det här. Nu måste vi låta polisen få utreda saken och förhoppningsvis hitta fram till dem som ligger bakom, säger han till
tidningen.

Enligt Malmöpolisen finns det ingen uttalad hotbild mot honom.

– Det finns ingen känd hotbild mot någon av de som bor på platsen, säger Mikael Lindh.

Aftonbladet har även sökt Sverigedemokraterna för en kommentar. Martin Kinnunen, pressansvarig för Sverigedemokraterna säger till Kvällsposten att han inte vet mer om händelsen än vad polisen har rapporterat.

Publicerad: