Sonen mobbade kamrat – då fick han springa till skolan

NYHETER

Sonen retade en klasskamrat så pass mycket att han portades från skolbussen.

Pappan tvingade då sonen att springa till skolan – medan han själv körde bil tätt bakom och filmade.

Pappans video får hundratals att reagera.

Videon där den amerikanska pappan Bryan Thornhill tvingar sin tioåriga son att springa till skolan har mötts av starka reaktioner, sedan han själv lade ut den i sociala medier.

I videon strilar regnet över pojken, medan pappan sitter i bilen bakom och filmar och kommenterar. Han berättar att sonen portats från skolbussen i tre dagar efter att ha retats med en klasskamrat på väg till skolan.

Eftersom sonen gått miste om skolskjutsen får han helt enkelt ta sig den drygt 1,6 kilometer långa vägen till fots, förklarar pappan.

De goda nyheterna är att han håller en ganska bra fart”, hörs pappan skoja under videon. Han ägnar också en stor del av klippet åt att beklaga sig över att dagens föräldrar inte vågar uppfostra sina barn, och kallar straffet för klassiskt föräldraskap.

Bland kommentarerna är många upprörda, och menar att pappan är en hycklare, som själv ägnar sig åt mobbning genom att utsätta sonen för förnedring. Han får också en del medhåll från människor som tycker att barn av i dag borde lära sig visa respekt.

Efter den stora uppmärksamhet som klippet fått har Bryan Thornhill framträtt i flera tv-program, där han försvarar sitt agerande. Han hävdar att mobboffer hört av sig och tackat honom.

Han säger också att straffet varit effektivt, eftersom tioåringens beteende förbättrades avsevärt under veckan då han sprang till skolan. Han framhåller också att det är nyttigt för barn att röra på sig.

Efter att klippet lades ut skriver Bryan Thornhill i ett nytt inlägg att sonen tycks ha fått upp ögonen för löpning, och nu försöker slå sitt eget rekord på skolvägen.

Så många blir mobbade i Sverige 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM