Sexanklagelserna mot Donald Trump

Porrstjärnan till presidenten: Du får tillbaka pengarna

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

President Donald Trump ska ha betalat för att Stormy Daniels tystnad.

Nu vill porrstjärnan lämna tillbaka pengarna.

För att kunna berätta allt – och få rätt att ”publicera sms, bilder och/eller videoklipp med koppling till presidenten”.

President Donald Trumps advokat Michael Cohen ska i oktober 2016, bara veckor före valet i USA, ha gjort en ekonomisk överenskommelse med porrstjärnan Stormy Daniels.

Hon ska ha fått drygt en miljon kronor för att hålla tyst om sin sexuella relation till den blivande presidenten.

Porrstjärnan och presidenten ska ha träffats på en golftävling i Lake Tahoe 2006. Trump ska ha bjudit ut Stormy Daniels som egentligen heter Stephanie Clifford på middag. De ska sedan ha haft sex i Trumps hotellrum.

Den fysiska relation mellan dem ska sedan ha varat in i efterföljande år, 2007. Men de ska ha haft kontakt även senare.

Vita huset dementerar alla uppgifter som florerat om relationen mellan Trump och Stormy Daniels, skriver AFP.

I förra veckan lämnade porrstjärnan in en stämning mot Donald Trump. Enligt den undertecknades avtalet som skulle få porrstjärnan att vara tyst om relationen av Stormy Daniels samt Donald Trumps advokat – men inte av presidenten själv.

Vilket enligt hennes advokat skulle göra avtalet ogiltigt.

Och ge porrstjärnan rätt att berätta om den påstådda relationen till Trump.

Under måndagen har Stormy Daniels och hennes ombud gått vidare i ärendet. Hon säger nu att hon tänker lämna tillbaka pengarna till presidenten.

– Då kan hon tala öppet och fritt om sin tidigare relation till presidenten och försöken att tysta henne, säger hennes advokat Michael Avenatti, enligt AFP.

– Jag tycker det är dags för henne att få berätta sin historia så allmänheten kan bilda sig sin egen uppfattning kring vem som talar sanning.

Avenatti säger att Stormy Daniels är redo att föra över pengarna till det konto som president Trump vill ha dem på. Erbjudandet har skickats i ett brev till Trump-advokaten Michael Cohen och de har bett om ett svar senaste tisdagkväll, svensk tid.

Porrstjärnans advokat säger att när det här är klart kan hans klient äntligen tala ut. Och få rätt att ”publicera sms, bilder och/eller videoklipp med koppling till presidenten som hon kan ha i sin ägo, och göra det utan rädsla för repressalier eller juridisk skada”, skriver Michael Avenatti i brevet till presidentens ombud, uppger AFP.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Trumps advokat: Jag betalade porrstjärnan

ÄMNEN I ARTIKELN

Sexanklagelserna mot Donald Trump

Donald Trump

”Stormy Daniels” Stephanie Clifford