Miljöpartiet ställer sig bakom uppgörelse med C, L och S

Gustav Fridolin: Har jobbat hårt för en regering där miljön har en plats vid bordet

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Miljöpartiets partistyrelse ställer sig bakom överenskommelsen med S, C och L.

– Partistyrelsen har med stark majoritet beslutat att MP står bakom förslaget till överenskommelsen, säger språkröret Isabella Lövin.

– När land efter land faller för högerpopulismen, väljer Sverige en annan väg, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin vid partiets presskonferens.

Miljöpartiets partistyrelse träffades i dag för att ta ställning till förslaget till överenskommelse om samarbete med Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna.

Språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin kallade till pressträff på förmiddagen för att berätta om partistyrelsens beslut.

Utbildningsministern Gustav Fridolin kommer dock inte att sitta i en ny S-MP-regering om den får möjlighet att tillträda.

– Jag har jobbat hårt för att få en regering där miljön har en plats vid bordet, inte att jag har det, sade Fridolin till TT i fredags och framhöll att det sedan tidigare är bestämt att han avgår som språkrör i maj.

Han sade också att han är mycket nöjd med förslaget till överenskommelse, något som enligt honom innebär att miljön, men inte rasismen och högerpopulismen, får en plats vid regeringsbordet.

"Vi är stolta över att vi fått igenom många viktiga reformer för klimatet och miljön", skrev Miljöpartiet på sin hemsida när förslaget presenterades i fredags.

Under gårdagen sade Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp ja till att släppa fram S-ledaren Stefan Löfven som statsminister. Centerledaren Annie Lööf har fått grönt ljus av sitt parti för samma sak.

Senare i dag ska Liberalernas partiråd ta ställning till uppgörelsen.

1 av 2 | Foto: Andreas Bardell
Språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin har kallat till pressträff på förmiddagen för att berätta om partistyrelsens beslut.
Publicerad:

LÄS VIDARE