Trumps son lurad att ställa upp på bild med Trump-kritiker

NYHETER

Annie, 23, bar tröja med Trump-kritiskt budskap – men det fattade ingen

1 av 2
Annie Cardelle och systern Ceci lyckades lura Eric och Lara Trump riktigt ordentligt.

NEW YORK. Här råkar Donald Trumps son Eric ut för en riktig blåsning.

Annie Cardelle lyckades få honom att ställa upp på bild – trots att hon bar en tröja med den spanska texten ”Latinas contra Trump”.

– Det visar på bristen på mångfald som finns i kampanjen, säger Annie till Huffington Post.

Spanska är inte alltid så lätt att förstå. Fråga bara den republikanske presidentkandidatens son Eric och hans fru Lara.

Eller förresten så går det nog lika bra att höra efter med rätt många av Donald Trumps valarbetare.

Annie Cardelle lyckades nämligen, tillsammans med sin lillasyster Ceci, ta sig in på ett Trump-möte i Salisbury i North Carolina – iklädd en Trump-kritisk t-shirt.

”Chockade mig”

På 23-åriga Annies tröja stod det ”Latinas contra Trump”, alltså ungefär ”Latinamerikanska kvinnor mot Trump”. Men det budskapet gick människorna på valmötet förbi.

Innan Annie och Ceci tilläts posera för kamerorna tillsammans med Eric och Lara Trump blev de granskade av tre personer i Trumps stab.

– Det chockade mig verkligen att vi fick ta en bild med dem, säger Annie Cardelle till Huffington Post.

”Visar på brist på mångfald”

23-åringen har lagt upp bilderna på Twitter, där hon skämtsamt skriver:
”När du protesterar på ett Trump-möte men ingen inser att det står 'Latinas MOT Trump' på din tröja så att de tar bilder med dig som om du vore en supporter.”

Men enligt Annie finns det en allvarlig sida av historien.

– Vi såg ingen där som var latinamerikansk eller som verkade kunna prata spanska. Det var förvånande, men jag tycker verkligen att det visar på den stora brist på mångfald som finns i kampanjen, säger hon.

Viktig väljargrupp

Latinamerikaner är en viktig befolkningsgrupp i flera så kallade vågmästarstater. Därför är det centralt för båda presidentkandidaterna att nå dem. Flera av Donald Trumps uttalanden, framförallt utspelet om muren mot Mexiko, har väckt stark kritik bland många med rötter i Syd- och Centralamerika. Opinionsundersökningar tyder på att Clinton har ett ganska stort försprång bland latinamerikaner.

Det gäller att vinna flest set – inte bollar. Vi förklarar USA:s valsystem.

ARTIKELN HANDLAR OM