Pappans sista kram räddade liten flicka i huskollaps

1 av 6

avLinnea Järkstig

NYHETER

Minst 22 personer dödades när ett hus kollapsade i östra Kina.

En liten flicka har nu kunnat räddats ur rasmassorna.

– Barnet överlevde tack vare att hennes far använde sitt eget kött och blod för att upprätta ett livsavgörande hålrum, säger en räddningsarbetare till kinesiska CYOL.

Fyra flervåningshus rasade på måndagen i staden Wenzhou i östra Kina. Sedan dess har dödstalet stigit – minst 22 personer har hittats döda efter huskollapsen. Dessutom har flera personer skadats.

När byggnaderna började rasa tog 3-åriga Wu Ningxis pappa henne i famnen och hukade sig i vardagsrummet. Något som räddade den lilla flickans liv.

– Barnet överlevde tack vare att hennes far använde sitt eget kött och blod för att upprätta ett livsavgörande hålrum för dottern, säger en räddningsarbetare till den kinesiska tidningen CYOL.

Hittades i famnen på sin pappa

Räddningsarbetare har nu lyckats få fram den lilla flickan ur rasmassorna. Hon hittades i famnen på sin 26-årige pappa – som inte överlevt utan dog när husen kollapsade. Det gjorde även flickans mamma som hittades död några meter bort i samma förstörda rum.

Det är oklart hur länge flickan legat i rasmassorna innan hon hittades.

Har byggt till flera våningar

Familjens bostad ingick i ett huskomplex där migrantarbetare från andra delar av Kina bodde. De fyra husen byggdes på 70-talet och har sedan dess renoverats genom att flera våningar har byggts till de senaste åren. Husen blev då mellan tre och fem våningar, något som bidragit till att konstruktionen också försvagats, rapporterar AP.

På tisdagen avslutades sökandet efter överlevande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kina