Arbogaänkan: ”Ett trauma som inte är så litet”

avOskar Forsberg, Staffan Dickson

Den 64-åriga kvinnans make knivmördades i sommarstugan utanför Arboga. Själv överlevde hon med ett flera stickskador i bröstet.

Misstänkt för mord och mordförsök är parets 41-åriga dotter och hennes pojkvän.

– Det är ett trauma som inte är så litet, säger änkan till Expressen.

Efter att ha larmats till en sommarstuga utanför Arboga sent på kvällen den 3 augusti hittade polisen en 68-årig man knivmördad och hans hustru svårt skadad. Kvinnan anhölls som skäligen misstänkt för mordet på sin make.

Misstankarna avskrevs dock och i början av september häktades parets 41-åriga dotter och hennes 18-årige pojkvän på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord.

Dottern hävdar att hon är oskyldig till mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma, men enligt åklagaren har misstankarna stärkts och i början av oktober omhäktades kvinnan.

”Kan ju förstå hur jag mår”

Två och en halv månad efter den där kvällen i början av augusti har den 64-åriga änkan nu gett en kort kommentar till det så kallade sommarstugemordet.

– Du kan ju förstå hur jag mår, säger hon till Expressen.

– Det är ett trauma som inte är så litet, som du kanske förstår.

Leif GW Persson kommenterade fallet i kvällens avsnitt av ”Veckans brott” i SVT. Polisprofessorn riktade skarp kritik mot hur utredningen sköttes initialt, han kritiserade även polisens underlåtenhet att utreda fallet då den 41-åriga kvinnans före detta make drunknade.

I stället var det på grund av försäkringsbolagets ihärdiga arbete som man i somras beslutade att återigen öppna upp den utredningen.

”41-åringen anstiftare”

Leif GW Persson är nu emellertid mer nöjd över hur arbetet med mordutredningen fortskrider.

– Den sannolika rollen för 41-åringen är att man betraktar henne som anstiftare och att 18-åringen höll i redskapet, säger han i programmet.

Han tar även upp faktumet att polisen beslagtagit ledstången från trappan som något positivt och tror att utredarna med största sannolikhet hittat blodspår på den.

Åtal i fallet ska vara väckt senast den 28 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM