Ärrad för livet – nu vill han varna andra för hennatatueringar

NYHETER

William, 19: ”Det känns förjävligt”

1 av 3 | Foto: Williams arm såg ut så här när hennatatueringen började gå ur. Han fick ett stort sår.

William, 19, var på semester i bulgariska Sunny Beach. Innan han åkte hem bestämde han sig för att göra en hennatatuering.

Nu kommer han få leva med ärren.

I början av september var William, 19, från Stockholm i semesterorten Sunny Beach vid Svarta havets kust i Bulgarien.

Sista dagen innan han åkte hem till Sverige bestämde han sig för att lägga 200 kronor på att göra en hennatatuering, något som är populärt bland turisterna.

– Det är ganska vanligt där och det funkade ju bra tills några veckor efter att vi kommit hem, säger han.

Får leva med ärren

I två veckor hade William kvar tatueringen på armen men när den väl började försvinna fick han istället stora blåsor. När han uppsökte läkare fick han beskedet att läkningsprocessen skulle ta cirka en månad.

– De behandlade det med kortison. Det går inte att göra så mycket för man vet inte vilka ämnen det handlar om. Men det blir som ett slags eksem. Det sprider sig också, det kliar på mig fortfarande.

De tillfälliga tatueringarna brukar innehålla olika tillsatser – och flera kan få allergiska reaktioner av dessa. Först nu har Williams sår läkt, men ärren kommer finnas kvar resten av livet.

– Det känns förjävligt. Jag kanske får göra en riktig tatuering över dem.

Efter det inträffade hoppas William att andra turister, i Sunny Beach eller på andra semesterorter, ska förstå faran med hennatatueringarna.

– Jag vill varna andra för det här.

ARTIKELN HANDLAR OM