Greps med rent mjöl i påsen - döms för narkotikabrott

NYHETER

Polisen beslagtog nästan 28 kilo amfetamin i en lägenhet i Malmö och bytte narkotikan mot mjöl. Dagen efter husrannsakan greps två män – med sex kilo mjöl i en sopsäck.

Nu har en 31-årig man dömts till fem år och sex månaders fängelse för bland annat grovt narkotikabrott.

Det var under en husrannsakan den 15 februari i år som polisen fann totalt 27,8 kilo amfetamin som förvarades i sopsäckar och väskor på en balkong. Lägenheten tillhörde den nu dömde 31-åringens föräldrar. Enligt Sydsvenskan skulle amfetaminet vara värt över sju miljoner kronor på gatan.

Bytte knark mot mjöl

Polisen beslagtog amfetaminet och ersatte innehållet i väskorna med så kallade "dummisar", förpackningar som innehåller en ofarlig substans. Dock räckte inte antalet "dummisar", vilket ledde till att polisen lade mjölpaket i en av väskorna för att kompensera vikten.

31-åringen och en man, som dömdes i våras för försök till grovt narkotikabrott, fångades på polisens övervakningskamera som var placerad utanför lägenheten då den andre mannen bar på en sopsäck. De greps och i sopsäcken fanns 5,9 kilo – mjöl.

Åklagaren förklarade då att mjölet i påsen inte spelade någon roll för brottsrubriceringen.

Förnekar brott

Nu har 31-åringen dömts till fem år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott samt försök till grovt narkotikabrott. Han förnekar brott och menar att han inte visste om att narkotikan fanns i lägenheten eller hur den kommit dit. 31-åringen förklarar att han var på toaletten i lägenheten då den andre mannen hämtade sopsäcken. Tingsrätten skriver dock i sin dom att det är ställt bortom rimligt tvivel att mannen "olovligen innehaft och förvarat narkotikapartiet på balkongen."

Både 31-åringens advokat samt åklagaren säger till Brottscentralen att det lutar åt att de kommer att överklaga domen.