Stal bil av misstag – lämnade lapp och pengar till bensin

1 av 2 | Foto: TT/Facebook
Erins bil blev snodd – i alla fall av misstag.
NYHETER

Erin Hatzi, i USA, upptäckte en dag att hennes bil var snodd. När hon plötsligt fick tillbaka den visade det sig att det hela rörde sig om ett stort misstag, skriver CBS News.

När Erin Hatzis man kom hem i tisdags antog han att hon inte var hemma då hennes bil varken stod i garaget eller på uppfarten. Därför blev han väldigt förvånad när han klev in i huset och såg att Erin var där. När han informerade henne om att bilen inte stod utanför insåg de att den var borta.

De kollade igenom filmen från sin övervakningskamera och där kunde de se en kvinna hoppa in i bilen – direkt när de såg det ringde de polisen.

– Vi var ganska arga och förbluffade att någon tog bilen direkt från vår uppfart, säger Erin till CBS News.

Men efter bara ett dygn dök bilen upp igen och det visade sig att det hela rörde sig om en stor förväxling.

”Här får du bensinpengar”

Det hela uppdagades när polisen stoppade en kvinna som var på väg tillbaka till huset i den saknade bilen av märket Subaru Impreza. Med sig hade hon en lapp.

Hej, Jag är så ledsen att jag snodde din bil. Jag skickade min kompis med min bilnyckel för att hämta min röda Subaru som stod vid er adress och hon kom tillbaka med er bil. Jag såg inte bilen förrän imorse och jag upptäckte direkt att det inte var min bil. Så här får du pengar till bensin. Och återigen – jag ber hemskt mycket om ursäkt för att jag gjort dig chockad och upprörd…jag är så så ledsen för det här misstaget”.

Möjligt att låsa upp bilen

Först hade Erin svårt att tro på att det var sant – det hela verkade så långsökt. Men efter att polisen undersökt saken kunde de konstatera att historien visst var sanningsenlig.

En polis förklarade att vissa äldre bilar av den modellen går att låsas upp av andra nycklar, vilket är förklaringen på att någon av misstag tog fel bil. Detta gjorde henne väldigt lättad som lagt upp en bild på lappen på sin Facebooksida.

Michael McHale som är kommunikationschef för Subaru of America säger även han att det stämmer.

– Sannolikt har nyckellåset blivit slitet med tiden och därmed blivit mindre känslig för andra nycklar.