Minigrisen Mr Bacon är på rymmen

1 av 3 | Foto: Therese Hagert
Bara 10 månader gammal och knappt 10 kilo tung är det en liten gris som är på rymmen.
NYHETER

Therese Hagert, 36, har alltid önskat sig en minigris. Men knappt ett dygn efter att önskan gick i uppfyllelse rymde Mr Bacon från deras hem i Töreboda, rapporterar Mariestadstidningen.

– Jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka min lilla gris, säger hon till Aftonbladet.

Therese Hagert, 36, bor i Töreboda och har alltid velat ha en liten minigris. Men med fem barn och en hund har det varit svårt att få ihop. Men så äntligen blev barnen större och i lördags åkte hennes make och hans pappa ned till Malmö för att hämta hem en gris åt henne – Mr Bacon välkomnades direkt in i familjen.

– Han var lite skygg först men accepterade oss snabbt. Han blev direkt rumsren, sprang runt i lägenheten och lekte med vår hund, berättar Therese Hagert.

På rymmen efter knappt ett dygn

Men så knappt ett dygn efter ankomsten råkade hennes barn öppna ytterdörren och vips var Mr Bacon borta.

– Han är ju uppvuxen på en grisfarm så han är inte van vid samhällen med bilar och massa människor. Han är bara tio månader gammal och väger max tio kilo så han är nog rädd nu.

Therese och hennes man har varit ute och letat efter minigrisen dag och natt, lagt ut foder – och de har fått mycket hjälp av människor som även de gett sig ut på jakt efter Mr Bacon.

– De har sett honom i centrum, vid pizzerian och springandes över torget. Men sist någon såg honom var det i utkanten av byn och där finns bara skog. Så springer han in där är chansen inte så stor att vi hittar honom.

”Tänker inte ge upp”

Men än har hon inte tappat hoppet och utlyser nu en hittebelöning till den som kan hjälpa henne hitta sin lilla gris.

– Jag tänker inte ge upp. Han är vår bebis och barnen har gråtit så mycket över detta. Jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka min lilla gris. Det blir blommor och hela köret!

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Töreboda