Marlene efterlyser den som körde på Bullen

Foto: Marlene vill hitta den som körde på Bullen.
NYHETER

Marlene Neonbergers hund Bullen blev påkörd av en bil.

Nu efterlyser hon den som gjorde det.

– Jag vill absolut inte att personen ska känna att det är en häxjakt. Jag vill bara veta hur han eller hon körde på honom, säger hon.

Häromdagen skulle Marlene Neonberger rasta sin hund Bullen, som är en belgisk vallhund. Men Bullen fick syn på en hare, smet ur bilburen och sprang ut på vägen. Då hände det otänkbara.

– Jag såg inte olyckan. Jag hörde bara smällen och Bullens skrik. Det är ingenting som någon någonsin vill uppleva, säger Marlene Neonberger.

Marlene fick panik och skyndade sig till djurakuten. Efter att ha blivit grundligt undersökt kunde Bullen flyttas från intensiven till den vanliga avdelningen.

– Röntgen visade ingen fraktur. Men han går dåligt på höger framben och fick troligtvis en hjärnskakning. Han har jätteont och får både smärtstillande och lugnande.

Olyckan ägde rum på tisdagsmorgonen i Täby.

”Vill inte hänga ut någon”

Marlene Neonberger har skrivit ett Facebookinlägg där hon efterlyser den som körde på Bullen. Hon är väldigt noga med att påpeka att det inte är för att hänga ut eller straffa någon.

– Jag vill bara veta hur och i vilken hastighet han eller hon körde på min hund. Veterinärerna behöver veta det för att han ska få så bra vård som möjligt.

Personen som körde på Bullen stannade inte vid olycksplatsen.

– Den främsta anledningen är att jag vill förklara hur viktigt det är att stanna och se till att hunden kommer i rätt händer. Nu var det bara tur att Bullen har så starka band till mig och kom själv. Han hade kunnat irra omkring hur länge som helst.

Bullen fick tillbringa natten på kliniken. Men nu har han fått komma hem igen.

– Just nu har jag bara lagt ut en madrass på golvet där vi ligger och sover. Allt det här har varit fruktansvärt jobbigt.

”Gråtit glädjetårar”

Både Marlene och Bullen är rejält uppskade av det som hänt. Men trots att Bullen har väldigt ont verkar det som att det kommer att gå bra.

– Veterinärerna har sagt att han med stor sannolikhet kommer att bli helt återställd. Det har varit superjobbigt allt det här. Jag kunde inte sova i natt. Men nu har jag gråtit glädjetårar och pratat i telefon med massa vänner, säger Marlene Neonberger.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Täby