Sonen fick skäll för att han bar klänning – här är mammans svar

1 av 2 | Foto: Haylee säger att Zachary får ha på sig vad han vill så länge han är lycklig.
NYHETER

En kvinna skällde ut mamman som lät hennes treårige son ha på sig en Frozen-klänning. Nu slår hon tillbaka mot kritiken.

– Jag tänker inte rättfärdiga min son för någon, säger hon till The Mirror.

Foto: Haylees treårige son Zachary älskar filmen "Frozen".

Det var när Haylee Bazen, 30, stod på en busshållplats tillsammans med sin treårige son Zackary som en äldre kvinna kom fram till dem. Zackary bar dagen till ära en klänning med motiv från filmen "Frozen" och kvinnan som kom fram undrade om det var för att hon ville straffa sin son för något han gjort.

– Jag kunde inte tro mina öron. Hon sa att vi borde skämmas och att pojkar inte ska bära klänning. Men om något borde hon skämmas, säger Haylee till The Mirror.

Hon berättar att Zackary älskar att klä ut sig – ibland till pirat eller zombie och ibland i klänning. Just den här dagen ville han ha på sig klänningen eftersom han skulle sjunga en låt från Frozen-filmen för sina vänner och då krävdes rätt outfit.

”Vi är så stolta över honom”

Zacharys prinsessfascination började med Snövit förra året. Redan då ville han klä ut sig till henne men Haylee var rädd att någon skulle skratta åt honom och sa nej. Nu ångrar hon det och har bestämt att han får ha på sig vad han vill så länge han är lycklig.

– Att den här kvinnan kommer fram och ifrågasätter hans kläder är löjligt. Jag tänker inte rättfärdiga min son för någon, vi är så stolta över honom och det var därför jag beslöt mig för att skriva om händelsen.

Historien har delats av tusentals

På sin Facebook-sida skrev Haylee ett inlägg som i skrivande stund har fått över 80 000 gillamarkeringar. Inlägget riktar hon till alla som tycker att det är fel att killar bär klänning och i det skriver hon att Zachary är tre år gammal – han förstår inte de könsnormer andra kanske tycker att han måste passa in i.

”Så nästa gång du ser oss, utklädda till prinsessor eller cowboys, så håll dina nedsättande blickar till dig själv och så länge du inte vill säga hur fantastisk han ser ut kan du hålla dina ord för dig själv också” skriver hon.

Läs hela inlägget nedan.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM