Här slår burkarånarna till – flyr med en halv miljon i byte

Maskerade i burka fyllde rånarna sina resväskor med varor värda en halv miljon kronor.

Nu släpper polisen en övervakningsfilm från lördagens rån i en telebutik i Nacka för att komma burkarånarna på spåren. 

– Vi är väldigt intresserade av att få veta mer om deras väskor, säger Anders Öström, gruppchef vid Nacka lokalpolisområde.

Vid 09.30-tiden på lördagen gick två personer iklädda svarta burkor och rullandes på resväskor in i gallerian Nacka Forum via entrén vid busstorget.

De tog rulltrappan upp en våning och fortsatte sedan mot en telebutik där personalen i butiken förberedde för öppning. Duon trängde sig in i butiken och begick ett grovt rån. Under hot tvingade de till sig mobiltelefoner till ett högt värde.

– Uppskattat värde på bytet de kom över är ungefär en halv miljon kronor. De tog sig ut samma väg som de kom och i anslutning till rondellen vid busstorget plockas de upp i en silverfärgad bil och försvinner mot länsväg 222, säger Anders Öström, gruppchef vid Nacka lokalpolisområde.

Vädjar om tips

Det finns också uppgifter om att en av förövarna bar på ett pistolliknande föremål.

– Det förekommer i utredningen men det är ingenting som vi hittills har bekräftat. Det vi vet är att de med hot tilltvingar sig de här mobiltelefonerna, säger Anders Öström.

Polisen släpper nu övervakningsbilder som visar rånet och vädjar till allmänheten om tips som kan leda till ett gripande.

– Allt någon kan ha sett före, under eller efter rånet är av intresse. Framför allt är vi väldigt intresserade av att få veta mer om deras väskor. De ser väldigt nya ut och kanske är det någon som känner igen dem eller vet var de finns att köpa, säger Öström.

”Bara ögonen som syns”

Polisen är även särskilt intresserade av iakttagelser om den silverfärgade bilen som de misstänkta rånarna ska ha setts hoppa in i.

Anders Öström vill inte gå in på om den tekniska undersökningen av brottsplatsen gett några ledtrådar. Eftersom förövarna var iklädda heltäckande kläder kan de inte säkert säga om rånet begicks av män, även om vissa vittnesuppgifter antyder det.

– Det är bara ögonen som syns. Vittnen pratar om att det ser ut som manspersoner men vi vet inte, säger Anders Öström.

Tips kan lämnas till polisen via telefonnummer 114 14.

Tipsa polisen:

Iakttagelser om rånet? Ring 114 14.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN