J.J. buades ut på Trumpmöte – fick kram av Obama

Av: Nivette Dawod

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: Andreas Bardell
President Barack Obama träffade cp-skadade Jay Jay Holmes, 12, och hans mamma Alison Holmes och familj efter talet.

Kissimmee, FLorida. J.J. Holmes, 12, ville protestera mot att Trump hånar funktionshindrade och blev hånad – av Trump själv.

Dagen efter fick han en kram av president Barack Obama.

– Han sa ”jag är stolt över dig”, berättar Jay-Jay för Aftonbladet.

Familjen Holmes bor i Longwood i Florida, och mamma Allison brukar få slita J.J. från Ipaden, där han läser om det amerikanska presidentvalet och sedan håller långa föreläsningar för familjen.

När J.J., som sitter i rullstol på grund av sin cp-skada, bestämde sig för att han ville gå på ett Trump-möte för att protestera mot att Donald Trump hånat funktionshindrade kunde hon inte säga nej.

– Jag frågade om det verkligen var en bra idé, men han ville väldigt gärna åka. Så vi steg upp tidigt på morgonen och åkte till hans möte i Tampa i lördags, säger Allison Holmes.

Det visade sig bli en obehaglig upplevelse för hela familjen.

– Vi började protestera, men överröstades snart av publiken som ropade ”USA! USA! USA!”. Sedan började några stycken att putta på hans rullstol och sparka mot den. De började skrika att vi var mördare och att jag slår mina barn, säger Allison Holmes.

Bad polisen om hjälp

Hon reagerade på att många bar t-shirts med förolämpande budskap och att en del Trump-supportrar också skrek mot den samlade presskåren.

– Deras ilska var så stark, det kändes som om det nästan gick att ta på den.

Familjen bad vakter och poliser om hjälp att ta sig ut från mötet efter att Donald Trump märkte av protesterna och sa:

– Jag måste säga, Bernie Sanders supportrar hade mycket mer entusiasm.

Lokalnyheterna i Tampa uppmärksammade att familjen fått eskorteras ut från Florida State Fairgrounds, en artikel som Barack Obama verkar ha läst.

När presidenten lämnade scenen på Osceola County-stadion i Kissimmee i går fick han nämligen syn på J.J. Holmes, som lyckats få med familjen på ännu ett valmöte.

Presidenten gick fram till J.J. och gav honom en kram.

– Det var underbart. Obama sa "jag är stolt över dig". Han sa att jag var modig, säger J.J. Holmes genom monitorn som han använder för att kommunicera.

Allison Holmes var tveksam över att gå på ännu ett valmöte efter lördagens händelse, men blev förstås glad när sonen fick träffa självaste presidenten.

– Stämningen här är helt annorlunda, det är som natt och dag jämfört med Trumpmötet. Inga hemska t-shirtar, inga elaka ord, säger hon.

Börjat med Trumpimitation

Nu lär familjen få höra ännu fler föreläsningar från sonen, är hennes gissning.

– Han har redan börjat med en ny Trumpimitation, säger Allison Holmes och skrattar.

J.J. Holmes vrider ihop ansiktet och visar upp hur han tycker att Donald Trump ser ut när han ler. Han tycks ha tagit händelsen på Trumpmötet i lördags med ro, trots allt.

– Jag är ändå glad över att han fick se kontrasterna mellan de två mötena. Det är ju en del av demokratin, säger Allison Holmes.

Sannolikhet just nu att bli president:

Clinton: 71,4%   Trump: 28,6%

Hur kan det skilja så mycket fast opinionen är jämn? Klicka här för förklaring.

Källa: FiveThirtyEight 8 nov (baserat på prognos i alla stater).

Sammanställning: Johan Furusjö

 PLUS:  USA:s framtid

Publicerad: