Annica varnar för cykeltjuvarnas knep

NYHETER

I våras märkte Annica att tjuvarna sågat itu cykelstället.

Nu är hon trött på att kommunen inte gör någonting åt det, skriver Stockholm Direkt.

– Jag blev skitirriterad när jag såg att det inte hänt något, säger hon till Aftonbladet.

För ett par månader uppmärksammade Annica Selenius kompis henne på att någon hade sågat itu de gröna metallbågarna på ett cykelställ i Årsta i södra Stockholm så att tjuvarna enkelt skulle kunna lyfta av fastlåsta cyklar.

När hon stod och väntade på några kompisar häromdagen bestämde hon sig för att kolla om kommunen hade åtgärdat problemet. Det hade de inte.

– Jag blev skitirriterad när jag såg att det inte hänt något. Så jag skickade in en anmälan via deras app, säger hon.

”Känns som att de inte bryr sig”

Hon skrev dessutom en varning till Årstaborna i Facebookgruppen ”Årsta”.

– Jag tänker att vi Årstabor måste hålla ihop. Så jag skrev att de ska hålla koll på sina cyklar när de låser fast dem så att de inte tror att de är fastlåsta när de inte är det, säger hon.

Annica Selenius har svårt att förstå varför kommunen inte har gjort någonting åt saken.

– För det första känns det inte som att det spelar någon roll om man anmäler. Det känns som att de som kan göra någonting åt det inte bryr sig. Det kanske inte finns tid, pengar eller personal.

”Det låter märkligt”

Enligt Stockholm Direkt uppger Stockholms stads trafikkontor att de inte har ansvar för cykelstället. De hänvisar i stället till landstinget och Trafikverket, som i sin tur säger att det inte är deras bord.

– Det låter märkligt att inte kommunen ansvarar för det här. Vi har aldrig ansvar för någonting utanför själva stationsbyggnaderna, säger Christian Hoffmann, presstalesperson vid landstinget till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Årsta

Stockholm

Cykel