Våldsamma upplopp efter polisskjutning i Milwaukee

1 av 3
NYHETER

Bara timmar efter att en polis i Milwaukee skjutit ihjäl en misstänkt brottsling härjar våldsamma upplopp staden, skriver Milwaukee Journal Sentinel.

Det var vid midnatt, svensk tid, när en jakt på en beväpnad misstänkt brottsling slutade med att denne sköts ihjäl av polis som upploppen började.

– Det går inte än att säga om den misstänkte riktade vapnet mot polisen, den informationen kommer att komma inom de närmsta dagarna. Men polisen behövde fatta ett snabbt beslut och det är en risk de tar varje dag, säger Bill Jessup på polisen i Milwaukee.

Fortsatta upplopp i staden

Natten mot söndag, svensk tid, hade ett hundratal människor samlats på platsen där skottlossningen ägde rum och mötte där ett trettiotal poliser, vissa i full kravallutrustning.

Vid ett tillfälle slogs en polisbil sönder och en annan sattes i brand och även en bensinmack har brunnit. Senare på morgonen avfyrades därtill flera skott från samlingen och journalister och fotografer på plats jagades bort och en ska ha blivit nedslagen. En polis ska också ha blivit träffad i huvudet av tegelsten, han behandlas nu på sjukhus.

Under en presskonferens med borgmästaren Tom Barrett vid sjutiden, svensk tid, uppmanade han föräldrar att hålla sina barn inomhus.

Upploppen kommer bara en dag efter att en polis skjutits ihjäl i delstaden New Mexico. Jose Chavez, 33, sköts då till döds vid ett trafikljus efter att ha stoppat en man i en bil.

Under söndagsmorgonen, svensk tid, kom så ytterligare uppgifter om att ännu en polis skjutits ihjäl, denna gång i delstaten Georgia, skriver The Telegraph. Polisen ska ha varit i tjänst när han fick ett larm om en beväpnad person men under samtalets gång blev polisen själv skjuten. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA