Man död efter skottlossning

avEric Tagesson, Erik Melin, Karin Ahlborg, Niklas Svahn, Richard Aschberg, Staffan Dickson

1 av 13

En 23-årig man har skjutits ihjäl i Stockholmsförorten Bredäng.

Enligt uppgifter till Aftonbladet träffades han av flera skott avlossade med ett automatvapen efter att ha varit och tränat på ett gym.

– Mina barn såg när han föll ihop på marken. De är skakade, det är hemskt, säger en kvinna som bor i området.

Tipsa | Aftonbladet

Strax efter klockan 17 fick polisen in flera samtal om att skott avlossats mot en man i Bredäng i södra Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen skjutits med ett automatvapen. Polisen ska ha hittat fem–sex tomhylsor på platsen.

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador men avled senare. Hans anhöriga är underrättade, skriver polisen på sin hemsida.

Sköts bredvid lekplats

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade den skjutne mannen under eftermiddagen varit och tränat på ett gym i Västertorp och sedan fått skjuts hem till Bredäng. När vännerna släppt av den 23-årige mannen och kört iväg ska de ha märkt att något hände bakom dem. Efter att ha vänt uppges de ha sett två män kliva in i en svart Mercedes utan registreringsskyltar som sedan körde iväg i hög fart.

– Jag kom hem och såg en kille på marken. Första polisbilen kom samtidigt som jag, de hoppade ut och gav hjärt- och lungräddning. Jag trodde han hade ramlat, visste inte att han blivit skjuten, berättar en kvinna som bor intill brottsplatsen.

Enligt henne har flera barn sett den skjutne mannen ligga på marken.

– När jag kom hem berättade barnen att de hade hört skottljud och sett en man liggande på marken. Då bara grät jag, jag blev så chockad.

– Det är första gången något sådant händer här, det är ett väldigt lugnt och tyst område. Det var massa barn och ungdomar ute, det ligger precis vid en lekplats. Jag förstår inte hur de tänker när de gör så.

En annan mamma berättar att hennes barn såg när 23-åringen sköts.

– Barnen var på väg hem från skolan, de såg när han föll ihop på marken. De är skakade, det är hemskt.

Andra boende i området berättar att de hörde omkring fem höga smällar i snabb följd. När de sedan gick ut såg de den skjutne mannen ligga på marken med ett antal vänner runt sig. En förlupen kula har studsat mot ett närliggande husfönster där icke inblandade människor bor.

”Kollade om vi hade kameror”

Efter skjutningen upptäckte polisen från sin helikopter en rökpelare från en brinnande bil i Salem, säger Anders Bjärgård, yttre befäl vid Stockholmspolisen. Av allt att döma var det samma Mercedes som tidigare lämnat brottsplatsen. I Salem misstänker polisen att en eller flera gärningsmän har bytt till en annan bil, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och dragit igång en stor insats med flera patruller och en helikopter. Ett stort område kring brottsplatsen är avspärrat.

En man som jobbar på gymmet där den skjutne mannen uppges ha varit och tränat bekräftar att polisen har varit där efter skottlossningen.

– De var bara här i fem minuter eller så. De kollade om vi hade övervakningskameror utanför gymmet, men det har vi inte.

Anders Bjärgård säger till Aftonbladet att polisen har en god uppfattning om händelseförloppet.

– Vi söker nu efter en eller flera gärningsmän.

Polisen genomför en teknisk undersökning och knackar dörr i området kring brottsplatsen.

Tryckte på överfallslarm

Efter skottlossningen uppstod oroligheter på Karolinska sjukhuset i Solna dit den skjutne mannen fördes. Det bekräftar Klas Östman, presschef på Karolinska, för Aftonbladet. Anhöriga och vänner ska ha gjort att situationen blev orolig när de tog sig in på sjukhuset och personal tvingades trycka på överfallslarmet, vilket gjorde att polis och väktare tillkallades.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att skjutningen i Bredäng är gängrelaterad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Bredäng

Stockholm

Mercedes