Eskilstuna

Förskoleanställd anhållen för våldtäkt mot barn

Av: 

Niklas Svahn

NYHETER

Har arbetat på flera förskolor i kommunen

En man sitter sedan i natt anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn.

Mannen är anställd på en förskola i Eskilstuna och brottet ska ha begåtts under tisdagen.

– Han är omedelbart avstängd från sin tjänst, säger Anna Olofsson Carstedt, skolchef i Eskilstuna, och förklarar att mannen jobbat på flera förskolor i kommunen.

Det är någon gång under tisdagen som brottet ska ha ägt rum. Var, när och hur vill inte åklagare Henrik Olin gå in på i detalj men han säger att det är en man som nu sitter anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn.

”Ett allvarligt brott”

– Det är en person som är anställd på en förskola som är misstänkt. Det pågår ganska omfattande utredningsåtgärder och de kommer att pågå i dag och i morgon, säger Henrik Olin.

Han vill inte gå in på om det är en flicka eller pojke som blivit utsatt eller hur gammalt barnet är, mer än att barnet är i förskoleåldern.

– Det är ett allvarligt brott och en allvarlig misstanke så jag kan inte gå in på något i utredningen i nuläget. På fredag morgon kommer jag att ta ställning till om han begärs häktad eller inte, säger Henrik Olin.

Fler förhör kommer att hållas med mannen under onsdagen.

Har jobbat på flera förskolor

Personal och föräldrar som har barn på förskolan har informerats om händelsen. Ledningen för förskoleverksamheten håller krismöte på den aktuella förskolan.

Aftonbladet har pratat med Anna Olofsson Carstedt, skolchef i Esklistuna kommun, och hon säger att mannen är en vikarie som jobbat på förskolan i tre månader. Han har även arbetat på andra förskolor i kommunen, oklart hur många.

– Han är omedelbart avstängd från sin tjänst. Sen arbetar vi utifrån en krisgrupp som vi satt ihop tidigt på morgonen.

”Finns många känslor i det här”

Carstedt vill inte kommentera om mannen varit inblandade i liknande händelser tidigare. Han kontrollerades på sedvanligt sätt innan han anställdes, menar hon.

Förskolan har varit öppen som vanligt under dagen.

Hur har det här påverkat personalen och er i ledningen?

– Det är klart att vi alla är bestörta och vi är ledsna. Det finns många känslor i det här, säger Anna Olofsson Carstedt.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Eskilstuna

Brott

Våldtäkt